Highlights of Hungary: Magyar példaképek keresése

Elindult a Highlights of Hungary seregszemléje, amelynek keretében a magyar példaképeket keresik. A Zwack Füves Bárban tartott sajtóeseményen ismertették a részleteket, és bemutatták a nagyköveteket, akik a jelölteket ajánlják a díjra.

A Highlights of Hungary célja, hogy a pozitív hazai példákat állítsa középpontba, és bemutassa a magyaroknak, hogy mire lehetünk büszkék. Csehi Marianna ügyvezető kiemelte, hogy a közösség szolgálata javítja életünk minőségét, és hozzájárul az egészséghez. Eddig már 500 kiváló teljesítményt és több ezer inspiráló történetet mutattak be a programban.

A kezdeményezés sokszínűségét jelzi, hogy a jelöltek a társadalom szinte minden területéről érkeznek, többek között a család, gasztronómia, gyermekvédelem, gyógyítás, hagyományőrzés, képzőművészet, közösségteremtés, mezőgazdaság, oktatás, segítőtevékenység, sport, tánc, tudomány és zene kategóriákból.

Böszörményi-Nagy Gergely, a kezdeményezés egyik támogatója, a híres óramárka szlogenjével hozta párhuzamba a Highlights of Hungaryt, hangsúlyozva az értékmegőrző attitűd fontosságát. A cél, hogy pozitív gyakorlatokat hozzanak fel az egész Kárpát-medencéből.

A nagykövetek tizenegyedik alkalommal keresik a magyar példaképeket, és egyenként öt-öt jelöltet ajánlanak. A jelölteket szeptembertől mutatják be, a szavazók októbertől választhatják ki az idei nyerteseket, a díjátadó előreláthatólag november 14-én lesz. A két nyertes 2-2 millió forintos fődíjban részesül.

Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus, aki a művészet és pszichológia területén keres jelölteket, a közösségi kultúra erejében való hitet és a kudarcok tanulásként való megélését tartja fontosnak.

Borbás Marcsi műsorvezető, aki már másodjára vállalta a nagyköveti szerepet, a környezetvédelmi megoldásokat helyezi fókuszba, mint tavalyi somogyi jelöltjénél.

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó a támogató szociális tevékenységet végzőket és a sportéletből érkezőket keresi jelöltnek, például olyan testnevelő tanárokat vagy edzőket, akik fiatal tehetségeket motiválnak.

Lackfi János József Attila-díjas költő, író, műfordító és tanár, aki nem feltétlenül irodalmi területről válogat jelölteket, hanem olyanokat keres, akik pozitív változást hoznak, és építik a társadalom szövetét. Egy szegedi street art formációt említett példaként, és közösségi oldalán várja a jelöltekre az ajánlásokat.

T. Danny népszerű magyar rapper a fiatalok számára szeretne értéket képviselő személyeket bemutatni, és a zenei karrier előtt élsportolóként a még nem díjazott tehetségek közül is választ jelölteket.