A 4iG nagytulajdonosa lesz egy német sztárcsapat szponzora

A Borussia Dortmund német labdarúgócsapat szponzori szerződést írt alá a Rheinmetall védelmi vállalattal, amely a magyar 4iG vállalatcsoport nagytulajdonosa is egyben.

A düsseldorfi székhelyű Rheinmetall, amely a DAX-on is jegyzett és közel 30 ezer embert foglalkoztat, a Borussia Dortmund "Bajnokok Partnere" lesz. Ez a státusz azt jelenti, hogy a vállalat hirdetései a pálya mentén elhelyezett reklámfelületeken jelennek meg, azonban a klub mezén nem fog szerepelni a Rheinmetall logója. A Rheinmetall tartalmai először a csapat Bajnokok Ligája-döntőre való felkészülése során lesznek láthatóak. A partnerség kezdetben három évre szól, és a szerződés milliós összegeket hoz a Borussia Dortmund számára.

A Kicker lap beszámolója szerint a Borussia Dortmund alaposan megvizsgálta a lehetséges partnerséget, és a klub politikai, üzleti, valamint szélesebb társadalmi hatásait is figyelembe vette, beleértve a szurkolók véleményét is. A klub szerint a belső és külső konzultációkat követően pozitív volt a visszajelzés, és úgy ítélték meg, hogy a Rheinmetall illeszkedik a klub értékeihez.