Új funkció a Gmailben

A Gmail alkalmazás egy új funkcióval bővül, amely külön mappába gyűjti az alacsony besorolású e-maileket, így a kevésbé fontos levelek nem foglalják el a felhasználók figyelmét.

A modern digitális világban az emberek számos szolgáltatásra regisztrálnak, ami gyakran levéldömpinget eredményez az elsődlegesen használt e-mail-fiókokban. A Gmail alkalmazás mostantól egy új szűrővel könnyíti meg a felhasználók életét: a Frissítések mappa megújul iOS-en és Androidon, és ide kerülnek azok az e-mailek, amelyek nem igényelnek azonnali figyelmet, mint például automatikus visszaigazolások, számlák és egyéb kevésbé fontos levelek.

A Gmail korábban is rendelkezett szűrőkkel, amelyek segítettek a levelek prioritás szerinti szortírozásában, például a promóciók, spam és közösségi média mappákba való besorolásával. Azonban még ezen szűrőkön is át tudott csúszni sok kéretlen tartalom. A Google a 9to5Google és a hvg információi szerint már egy ideje tesztelte ezt a funkciót, és most széles körben is bevezeti azt Androidon és iPhone-okon egyaránt.

A változásról a Gmail tájékoztatni is fogja a felhasználókat. Aki nem kívánja használni ezt a funkciót, az kikapcsolhatja azt a Beállítások » E-mail-fiók » Beérkezett levelek kategóriái menüpont alatt. Az új funkció automatikusan bekapcsolásra kerül majd, ha nem tiltotta le az alkalmazás magától történő frissítését. Azoknak, akik szeretnék mihamarabb kihasználni az új lehetőségeket, frissíteniük kell a Gmail alkalmazást iOS-en és Androidon.