A Mi Hazánk az egyetlen antiglobalista párt Toroczkai László szerint

Toroczkai László, a Mi Hazánk pártelnöke és EP-listájának vezetője szerint pártjuk az egyetlen antiglobalista erő a politikai palettán.

A Népszavának adott interjúban Toroczkai László kifejtette, hogy a Covid-időszak óta új szavazói rétegeket is sikerült megszólítaniuk, köztük kiábrándult fideszeseket is. Hangsúlyozta, hogy céljaik és elveik változatlanok maradtak. A Mi Hazánk vezetője elmondta, hogy pártja nem tekinthető hungarista mozgalomnak, és hogy a mozgalmi múltjukat Lantos Jánossal tisztázták.

Toroczkai szerint a politika nem személyes szimpátiákról szól, és nincsenek különösebb érzelmei Orbán Viktorral vagy Gyurcsány Ferenccel szemben. A Mi Hazánk-szavazók egy részének átáramlását Magyar Péterhez nem cáfolta, megjegyezve, hogy ez főként az új politikus megjelenésének első hónapjaiban történt. Toroczkai László szerint Magyar Péter a Fidesz válságtünete, és az, hogy korábbi Mi Hazánk-szavazókat is meg tudott téveszteni, nem véletlen, hiszen szó szerint átvett szlogeneket és programpontokat a Mi Hazánktól.

A párt programját illetően Toroczkai leszögezte, hogy továbbra is a 2019-es EP-programjukat követik, és az aktuális ügyeket, mint például az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek az elszámoltatása, folyamatosan kommunikálják. Az Európai Parlamenti választások kapcsán úgy véli, hogy a Fidesz-KDNP, a DK-s balliberális szövetség, Magyar Péter pártja és a Mi Hazánk Mozgalom fog bejutni, de közülük csak ők képviselik az antiglobalista nézeteket. A Fideszről úgy nyilatkozott, hogy az mindig is a globális nagyvállalatokat támogatta, és GDP-arányosan Magyarország költötte a legtöbbet gazdaságösztönzésre az EU-ban, de a pénz nagy része multinacionális cégekhez ment.

Toroczkai László szerint pártja régi álma egy új frakció alakítása az AfD-vel, a bolgár Újjászületéssel és a holland Fórum a Demokráciáért párttal, amelyekkel régóta baráti kapcsolatot ápolnak. A pártelnök korábban kijelentette, hogy amennyiben az EP-listavezetők nem egyszerre vesznek részt a köztévés vitán, a Mi Hazánk nem fogadja el, hogy parlamenten kívüli, valós szervezettség és társadalmi támogatottság nélküli pártok mellé ültessék őket. Emellett megjegyezte, hogy a közvélemény-kutatások manipulálását nyilvánvalónak tartja.

Toroczkai László úgy látja, hogy a jobb- és baloldali felosztás helyett csak nemzeti vagy globalista pártokról lehet beszélni, és a Mi Hazánk maradt az egyetlen tiszta, nemzeti, jobboldali erő. A Fidesz gazdaságpolitikáját globalista és magyarellenesnek nevezte, és úgy véli, hogy a magyarok szerencsétlensége, hogy két hálózat is élősködik a társadalmon, a globalista és a NER. Az Európai Unió jelenlegi működését rendkívül károsnak tartja, de elismeri, hogy ha Magyarországot holnap kiléptetnénk az EU-ból, akkor összeomlana az ország, csőd következne be.