Tompos Kátya betegágyából is hallotta a zúgó tapsot

A Tompos Kátya javára szervezett jótékonysági gálaest ötlete szinte önálló életre kelt, máshol is szerveződnek koncertek, előadások a színésznő támogatására, hiszen nagyon sokan szeretik őt – nyilatkozta az Indexnek Hrutka Róbert a május 25-i szegedi gálaest előtt.

Lackfi János legújabb, Medveles című drámáját 2024. június 15-én mutatja be az Alle Management a MOMKultban. Az előadás produkciós vezetője, Porkoláb Gyöngyi az Indexnek elmondta, hogy az alkotócsapat a premier teljes bevételét Tompos Kátya gyógykezelésére ajánlja fel.

Tompos Kátya, a Jászai Mari-díjas színművésznő, egy ritka daganatos betegségben szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. A külföldi gyógykezelés költségei már felemésztették a színésznő anyagi kereteit és a barátai által korábban összegyűjtött összeget, ezért május elején a Fábián Juli Emlékalapítvány segítségével a nyilvánossághoz fordult segítségért.

Az Alle Management is csatlakozott a #szeretünkkátya kampányhoz, így a Medveles című előadás premierjének teljes bevétele is a művésznő gyógykezelését fogja szolgálni. Lackfi János darabja az apa-fiú kapcsolatok legizgalmasabb kérdéseire világít rá, az előadást Őze Áron rendezi, a két szereplőt pedig Marton Róbert és Csiby Gergely alakítja. A június 15-re megvásárolt jegyekből származó bevétel teljes mértékben a Fábián Juli Emlékalapítvány által Kátya gyógykezelésére létrehozott Alapba kerül.

„Elképesztő, milyen szeretettel és odaadással készülnek a kollégák” – nyilatkozta Hrutka Róbert az Indexnek. Tompos Kátya tudja, hogy mi történt a május 25-i szegedi gálaesten, mivel Hrutka Róbert telefonon tájékoztatta őt az eseményekről. A színésznő személyesen nem tudott ott lenni a szombati előadáson, mivel jelenleg kórházban fekszik, de a barátja és alkotótársa, Hrutka Róbert felhívta őt telefonon az est folyamán, hogy hallhassa, mennyien szeretik és bíznak a gyógyulásában.

Szerettem volna, ha tudja, hallja a saját fülével, hogy milyen sokan szeretik. Hogy ha csak a nevét kimondják, zúg a taps, és hogy milyen sokan bíznak a gyógyulásában. Kátya hallotta, és tudom, hogy nagyon jólesett neki – mondta Hrutka Róbert a Metropolnak.

A cikk szerint Tompos Kátya jelenleg is kórházban fekszik, és minden energiájával azon van, hogy meggyógyuljon. „A hírek szerint még mindig nagyon gyenge, időre van szüksége, hogy összeszedhesse magát” – írják. Hrutka Róbert szerint a színésznő olvas, nem mozoghat annyit, és ha valahova elmegy, akkor nagyon elfárad, így erőt kell gyűjtenie és fel kellene szednie súlyt.