Tragikus eset Alsóilosván: Tizenhat éves fiút ölt meg egy állatgyógyászati szer

Egy szívszorító tragédia rázta meg Alsóilosva községet, miután egy állatoknak szánt parazitaellenes szer okozott halálos mérgezést egy 16 éves fiúnál. A fiatal életét vesztette, édesanyja jelenleg is kórházi kezelés alatt áll.

Az eset kapcsán a Maszol információi szerint az alsóilosvai család május 21-én hajnalban került kórházba légzési elégtelenség miatt. A tragédia csak a fiú halála után, a múlt hét végén vált ismertté. A besztercei megyei kórház szóvivője, Camelia Strungari beszámolója alapján a fiút és szüleit légzési elégtelenség tüneteivel szállították be, ahol a fiú kómába esett és később a kolozsvári szívkórházba került, az apja viszont elutasította a kórházi kezelést.

A szóvivő tájékoztatása szerint a Diazinol nevű állatgyógyászati szer okozta a mérgezést, azonban nem részletezte, hogy pontosan hogyan került a család a mérgező anyag hatása alá.

A kiskajáni műszaki szakközépiskola igazgatója, Ovidiu Boca az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a tizedikes diák pénteken hunyt el, és a temetése a hét elején volt. Boca hozzátette, hogy a család a juhok parazitamentesítése során kerülhetett kapcsolatba a veszélyes szerrel.