Bejutottunk a titokzatos Lufilandbe Budapesten

A BOK-csarnok rejtekében zajlik valami különleges: a világ minden tájáról érkezett önkéntesek egy lufi univerzumot építenek, melynek kapui június elsején nyílnak meg a nagyközönség számára.

A Blikk riporterei egy exkluzív bepillantást nyertek a még épülő Lufilandbe, ahol a világ 18 országából érkezett önkéntesek dolgoznak szorgalmasan, hogy időre elkészüljenek a látványos lufi installációk. A BOK-csarnok zárt kapui mögött nemzetközi nyelvi kavalkád uralkodik, hiszen spanyol, kínai, japán és angol szavak is elhalásznak a munkálatok közepette.

A projektet a világhírű lufiművész, Guido Verhoef vezeti, aki több mint 600 ezer környezetbarát lufiból formálja meg a világ híres építményeinek másait, mint például a Lánchíd, a Pisai ferde torony, a Szfinx és az Eiffel-torony. Az önkéntesek minden egyes lufit kézzel fújnak fel, formálnak meg és helyeznek el, hogy a végeredmény valóban lenyűgöző legyen.

Guido Verhoef elárulta, hogy a kiállítás legtöbb lufija egy labirintusban kap helyet, körülbelül 190 ezer darab, de említést érdemel a maja templom és az egyiptomi piramis is, melyek szintén hatalmasak lesznek. A lufiszobrász szerint a Lufilandbe látogatók öt kontinenst fedezhetnek fel egyetlen különleges lufi világban.

A nemzetközi csapat, melyben több tucat magyar is részt vesz, Budapestre érkezett, hogy elsajátítsák Verhoef és 20 másik mester lufitrükkjeit, és hogy közreműködjenek ebben az eddig még soha sehol nem látott attrakcióban.