Szolidaritás mikropárt és a Magyar Péter nevének felhasználása

A Szolidaritás mikropárt a közvélemény-kutatásokban alig észlelhető támogatottsággal rendelkezik, mégis Magyar Péter nevét használja fel kampányolási célokra.

A Szolidaritás, amely hét fővárosi kerületben indít polgármester-jelöltet, most Magyar Péter nevével kampányol. Hudák Tamás, a nyolcadik kerületben induló jelöltjük plakátján például ez a felirat olvasható: „Magyar Pétert támogatom!”. A párt csatlakozott Magyar Péter csütörtöki tüntetéséhez, amelyet a Várkert bazár előtt szerveztek, mivel állításuk szerint a Szolidaritás Mozgalmat nem engedik részt venni a fővárosi listavezetők vitáján.

A Szolidaritás támogatottsága a közvélemény-kutatók szerint gyakorlatilag láthatatlan, és arról sincs hír, hogy Magyar Péter bármilyen módon közeledett volna a párt felé. Érdekesség, hogy Márki-Zay Péter is támogatja Magyar Pétert, annak ellenére, hogy az európai parlamenti választáson éppen ellene indul saját pártjával.

A Szolidaritás Mozgalmat megkerestük a Magyar Péter nevével ellátott plakátjaik kapcsán, hogy tisztázzák, miben nyilvánul meg a támogatásuk, és hogy egyeztettek-e Magyarral, illetve milyen megállapodás született közöttük. A hvg.hu értesülései szerint a Szolidaritás nem válaszolt a megkeresésre a cikk megjelenéséig.

A Szolidaritás hét fővárosi kerületben állt elő polgármester-jelöltekkel: többek között reaktiválták Hunwald Györgyöt, de Németh Szilárddal tárgyaló ex-DK-st és Fideszt támogató szocialistát is indítanak. Amennyiben válaszolnak, frissítjük a cikket.