Szentkirályi Alexandra bírálja Karácsony Gergelyt

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint Karácsony Gergely főpolgármester sértő megjegyzéseket tett Magyarországról. Szentkirályi szerdai közösségi médiában tett bejegyzésében kifejezte felháborodását Karácsony szavai miatt, melyeket egy véleménycikk idézetei kapcsán fogalmazott meg.

Karácsony Gergely a nap folyamán osztott meg idézeteket Tóta W. Árpád, a HVG publicistájának múlt héten megjelent cikkéből. A cikkben Tóta többek között azt írta Karácsonyról, hogy "jelenléte Budapest élén ígéret, hogy Magyarország nem csak Ázsia, nem csak kutyaugatás és asszonyverés az alkoholgőzben".

Szentkirályi Alexandra ezt úgy értelmezte, hogy a főpolgármester szerint „Magyarország asszonyverés és alkoholgőz”. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint ez mélységesen felháborító, és arra kérte Karácsonyt, hogy ne sértegesse a magyarokat, és távozzon méltósággal.

A közösségi médiában megosztott idézetek Karácsony Gergely munkásságát és városvezetését értékelték. Tóta W. Árpád cikkében Karácsony és csapata válságmenedzseri alkalmasságát emelte ki, és azt, hogy a főpolgármester és stábja helytálltak a "vérzivatarban". Az idézetek szerint Karácsony Gergely jelenléte Budapest élén ígéretet jelent arra, hogy Magyarország több annál, mint amit a cikkben negatív példaként említett.