Sulyok Tamás borsófőzeléket fogyasztott ebédre és politikai viharok közepette is megőrzi humorát

Sulyok Tamás köztársasági elnök a közösségi médiában osztott meg egy vidám képet, amelyen a napját borsófőzelék elfogyasztásával töltötte, miközben politikai ellenfelei komoly vádakkal illetik.

A köztársasági elnök munkaebédjéről készült fotót egy rövid, de velős üzenettel tette közzé: "Munkaebéd – ma borsófőzelék volt a menü 🫛". Ezzel a gesztussal Sulyok Tamás bepillantást engedett a mindennapjaiba, megmutatva, hogy ő is olyan egyszerű, hétköznapi ételeket részesít előnyben, mint a borsófőzelék. A bejegyzésében idézett Tóth Enikő szavai – "Főzelékek, finom étkek, az a lényeg, mind egyétek!" – pedig a magyar konyha és a hagyományos ételek iránti szeretetét hangsúlyozzák. Sulyok Tamás jó étvágyat kívánt minden követőjének, ezzel is erősítve a közösségi médiában való aktív jelenlétét.

A köztársasági elnök ezzel a poszttal egy olyan területre lépett, amelyet korábban Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke uralt, aki rendszeresen osztja meg követőivel, hogy milyen fogásokat fogyaszt, sőt olykor még különleges receptjeit is közzéteszi. Sulyok Tamás eddig nem közölt még képet a menüjéről, de úgy tűnik, most kivételt tett.

Mindeközben politikai fronton viharok kavarognak, hiszen Dobrev Klára bejelentette, hogy összegyűlt a szükséges aláírás a Sulyok Tamás ellen irányuló megfosztási eljáráshoz. Dobrev Klára kérdést vetett fel: "Az a kérdés, hogy lehet-e Magyarország köztársasági elnöke egy olyan ember, aki köztörvényes bűnöket követett el? Ezt a kérdést mától Orbán Viktornak és a Fidesz parlamenti frakciójának tesszük fel." A köztársasági elnök azonban úgy tűnik, hogy a politikai támadások ellenére is megőrzi humorát és a hétköznapi élet apró örömeire koncentrál.