Semler Scientific: Bitcoin az elsődleges tartalékeszköz

Egy amerikai egészségügyi vállalat, a Semler Scientific bejelentette, hogy a bitcoin lesz az elsődleges tartalékeszköze, ami hatására jelentősen megugrott a cég részvényeinek értéke.

A Zerohedge jelentése szerint a Semler Scientific összesen 581 bitcoint vásárolt, melynek értéke körülbelül 40 millió dollár. A bitcoin ára 2023 januárja óta több mint háromszorosára, 67 000 dollár fölé emelkedett, ami jelentős növekedést jelent a Semler Scientific számára is.

Eric Semler, a vállalat elnöke kiemelte, hogy a bitcoin nemcsak megbízható értékőrző, hanem inflációs fedezetként és biztonságos menedékként is szolgálhat számukra. Semler hozzátette, hogy vállalatuk továbbra is elkötelezett az innovatív egészségügyi technológiák fejlesztése mellett.

A bitcoin-vásárlás bejelentését követően a Semler Scientific részvényei több mint 35 százalékkal emelkedtek, és a mai napon további 9 százalékos növekedést mutatnak. Ez a jelentős növekedés részben a bitcoin árfolyamának emelkedésével is magyarázható.

A kriptopiac pozitív hírei között szerepel a csődbe ment kriptohitelező Genesis és a Gemini kriptotőzsde sikeres visszatérítése is, amely több mint 2 milliárd dollárnyi kriptót térített vissza 232 000 ügyfélnek. Az ügyfelek így 242%-os hozamot kaptak a 2023 januárja óta zárolt eszközökre. Ez az esemény tovább erősítheti a bitcoin és más kriptovaluták iránti bizalmat, ami kedvezően hathat a Semler Scientific döntésére is.

A Gemini társalapítója, Cameron Winklevoss elégedettségét fejezte ki a kifizetésekkel kapcsolatban, amelyeket ügyfelei a Gemini által nyújtott 50 millió dolláros kiegyenlítési hozzájárulásból, valamint a Genesis által a Grayscale bitcoin- és ethereum-trösztökben lévő részvények eladását lehetővé tevő egyezségekből kaptak.

Letitia James New York-i főügyész a Gemini Earn programot "átverésnek" nevezte, amely félrevezette a befektetőket, és beperelte a Gemini-t és a Genesis anyavállalatát, a Digital Currency Groupot a program miatt. Ennek ellenére a Genesis képes volt visszaadni az ügyfelek vagyonát, ami pozitív példaként szolgálhat a kriptopiac számára.

A Semler Scientific részvényeinek növekedése és a Genesis sikeres visszatérítése egyaránt jelzi, hogy a kriptovaluták, különösen a bitcoin, egyre inkább elfogadottá válnak a hagyományos pénzügyi intézmények és vállalatok körében mint tartalékeszközök és befektetési lehetőségek.