„A kocsinkban jött világra a lányunk” – Sándor vezette le felesége szülését a hátsó ülésen

A feleségem reggel fél hét körül ébresztett, mondta, hogy ezek a fájások bizony már azok a fájások – kezdte mesélni a boldog apuka. – Ekkor már olyan 10-12 percesek voltak, amennyire tudtam, mértem is az időt.

Sándor viccelődve kért bocsánatot az iskolásoktól a fennakadásért, amit néhány nappal ezelőtt okozott Budapesten, a 17. kerületi Hősök terén, ahol éppen egy szülésnél segédkezett, saját gyermekét segített világra hozni a feleségének autójuk hátsó ülésén. Zeninának annyira sürgős volt a világra jövetel, hogy már azt sem várta meg, hogy szülei beérjenek a kórházba.

A feleségem a melegvizes fürdővel próbálta kicsit elnyújtani a fájásokat, de lehet, hogy pont emiatt lett olyan sietős Zeninának, hiszen a melegvíz épphogy beindítja a szülést. Mire a kismama kijött a zuhany alól, már 3 percesek voltak a fájásai, így azonnal kocsiba ültek és elindultak a kórházba.

A feleségem már az első sarkon szólt, hogy jobb lenne, ha hívnánk a mentőket, mert szerinte elkezdett kibújni a baba – mondta az apuka. Gyorsan félre is álltak, és Sándor a parkoló kocsiból tárcsázta a segélyhívót. A mentésirányító telefonon instruálta, miközben a mentőautó is útnak indult.

Mondták, hogy hajtogassak egy törölközőt az ülésre, szerencsére ez nem volt gond, mert már egy hete bepakoltuk a kocsiba a táskát. Így aztán odahajtogattam mindent, amit csak találtam. Aztán minden percek alatt történt, Zenina szinte beleugrott a kezembe és egyből fel is sírt.

Néhány perc elteltével a mentő is megérkezett, a kisbabát és anyukáját bevitték a kórházba, Zenina rövid időre inkubátorba került a protokoll miatt, hiszen bár minden rendben volt vele, mégiscsak az utcán született meg. A 3010 grammos, 55 centis babát és anyukáját két nap múlva aztán haza is engedték, most pedig már otthon vannak a szülők két nagyobbik gyerekével együtt.

Amivel viszont csak ezután szembesültem, hogy a baba születésével kapcsolatos minden hivatali papírt nekem kellett intéznem – mondta Sándor. – Mivel ugyanis nem a kórházban született, nem otthonszülés volt és nem is a mentőautóban, ezért mindent nekünk kellett intézni az anyakönyvi hivatalban, de ennél nagyobb baj sose legyen – mondta Sándor, aki nem győzi hangsúlyozni, hogy mennyire hálás a mentőknek, akik segítettek neki levezetni a szülést.