Kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat

Nagy mennyiségű ecstasy és amfetamin árusításával vádolnak egy ötven év körüli nőt, aki maga is drogfogyasztó, és egy józsefvárosi férfit, akik közös drogfogyasztásból ismerték meg egymást. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a nőt a XVII. kerületi lakásában fogták el, ahol a kábítószereket zacskókban kimért állapotban, valamint különböző devizákban – euróban, dollárban és izraeli sékelben – készpénzt találtak.

A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy a nő a kábítószert egy józsefvárosi férfitól szerezte be, akitől viszonteladóként árulta tovább. A vádlottak egyes házibulikon ingyen is kínálták a kokaint a meghívott ismerősöknek.

A negyvenes éveiben járó férfi lakásán a rendőrség jelentős mennyiségben talált amfetamint, marihuánát és kokaint, bár az ügyészség jelentésében nem szerepel a pontos mennyiség. A Btk. szerint jelentős mennyiségnek számít az a mennyiség, amely meghaladja egy hozzá nem szokott fogyasztó átlagos hatásos adagjának száznegyvenszeresét.

A Fővárosi Főügyészség mindkét vádlott esetében végrehajtandó szabadságvesztést, pénzbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott. A férfi jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, míg társa szabadlábon védekezik.