Orbán Ráhel a budapesti tömegközlekedésről és a luxusvásárlás hiányáról beszélt

Orbán Ráhel, Orbán Viktor miniszterelnök lánya, a BDPST Group kreatív igazgatója és a BDPST Koncept ügyvezető igazgatója, egy közel-keleti luxusmagazin, az Adam & Eve (a&e) interjújában beszélt Budapest szépségeiről, a fővárosi tömegközlekedésről és a luxusvásárlás lehetőségeinek hiányáról.

Orbán Ráhel az interjúban, amelyet az rtl.hu szúrt ki és amelyből kifelejtődött, hogy a miniszterelnök lánya a beszélgetés alanya, kifejtette, hogy Budapestet mindenkinek látnia kell, és hogy a város mennyire multikulturális. Kijelentette, hogy Magyarország sokszínűsége és nyitottsága egyre inkább növekszik, és hogy az országban "nagyon nemzetközi munkaerő" dolgozik. Hozzátette, hogy bár korábban azt terjesztették Magyarországról, hogy „nem vagyunk elég nyitottak, vagy elég sokszínűek,” de aki idelátogat, az „látni fogja, hogy valójában nagyon multikulturális” az ország, „nagyon tiszteletteljes és békés hely”.

A tömegközlekedés kapcsán Orbán Ráhel elmondta, hogy az nagyszerű, az emberek szeretik használni, és biztonságos is. Azonban megjegyezte, hogy Budapestnek van egy hiányossága: a luxusvásárlás lehetőségének hiánya. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy Budapesten nyáron is elviselhető a hőmérséklet, az ország pedig nagyon biztonságos, ami vonzó lehet az Arab-öböl térségéből érkező utazóknak.

A férjéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető, luxushoteleket is üzemeltető BDPST-csoport kreatív igazgatójaként is dolgozó Orbán Ráhel szerint egyre több a jó hotel Magyarországon, de hamarosan ezekből is még több lesz. Az éttermeink is egyre jobbak, vannak hazai és nemzetközi ételeink, sőt, még Nobu is van Magyarországon, idén nyáron pedig egy új, BIBO nevű étterem megnyitását is bejelentik. Hozzátéve még, hogy „az adórendszerünk nagyszerű, vagyis ez egy jó hely üzletelni”, illetve hogy „van az Opera, van a Művészetek Palotája, vannak múzeumjaink”, de „van alternatív kultúra is”, valamint „az építészetünk gyönyörű”, és „Budapest sokszínű”.

Orbán Ráhel természetesen beszélt a saját hoteleikről is, kiemelte például a felújított turai kastélyt, ennek megvásárlásakor derült egyébként ki, hogy férje áll a BDPST-cégháló mögött. „Eredetileg a magyarok keletről, Mongóliából származnak, ezért is érzik például az ázsiaiak nagyon otthon magukat nálunk” – fejtegette a magyar turizmusfejlesztésben óriási, de csak informális befolyással bíró Orbán Ráhel.

Az interjúban a férjéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST Group szállodáiról is beszélt, és arra a kérdésre, hogy hogyan jellemezné egy szóval Budapestet, azt válaszolta: „Európa fűszere. Ez nem egy szó, de számomra ezt jelenti: igen, európaiak vagyunk, de egy kis csavarral. Tulajdonképpen ez Budapest mottója”.

Az interjú időzítése vélhetően nem véletlen, hiszen a Magyar Turisztikai Ügynökség nemrégiben több tucatnyi külföldi influenszert utaztatott Budapestre, hogy posztjaikon keresztül népszerűsítsék a fővárost a turisták körében. Az már más kérdés, hogy hány turista engedhetné meg magának azt az utazást, amit az Instagramon lát.