Beteg kutyáját vitte menhelyre, ahol nem altatták el – egy év múlva hirdetésben találkozott vele

A marylandi állatmenhely nem hajlandó visszaadni a kutyát az összetört szívű gazdinak, aki azt hitte, hogy kedvence már nem él.

Kristie Pereira szíve kétszer is összetört, amikor állatorvosai közölték vele, hogy Beau, az egy évvel korábban örökbe fogadott kutyája, olyan súlyosan beteg, hogy nem lehet megmenteni. A 32 éves nő ezért úgy döntött, hogy elaltattatja az állatot. Azonban egy évvel később egy hirdetésben látta viszont Beau-t, aki valójában nem is volt annyira beteg, mint ahogy azt az állatorvosok hitték.

Beau eredetileg a Lost Dog & Cat Rescue Foundationtől került Pereirához, és szoros kapcsolat alakult ki közöttük. Később azonban májproblémákat diagnosztizáltak nála, amelyekre a gyógyszeres kezelés nem volt hatásos. Az orvosok azt javasolták, hogy ne költsön 12 ezer dollárt Beau orvosi vizsgálataira, mert valószínűleg nem derülne ki a májproblémák oka.

Pereira egy állatmenhelyhez fordult, ahol támogatást kapott a nehéz döntés meghozatalában. Az állatmenhelyen azonban nem engedték, hogy jelen legyen Beau altatásánál, így csak a Montgomery Megyei Állatszolgálat irodájában búcsúzhatott el tőle.

A meglepetés akkor érte, amikor a Lost Dog & Cat Rescue Foundation honlapján egy hirdetésben Beau-t új gazdit keresve találta. Az állatmenhely közölte vele, hogy az altatás előtt az állatorvosok újra megvizsgálták a kutyát, és úgy döntöttek, mégis megmenthető. Beau egy 7 ezer dolláros műtét után meggyógyult, és újra örökbefogadásra kínálták.

Pereira kész lett volna kifizetni a műtét költségeit, ha visszakapja a kutyát, de a menhely közölte vele, hogy nem fogadhatja örökbe újra Beau-t. A Lost Dog & Cat Rescue Foundation szabályzata szerint azokat a háziállatokat, amelyeket gazdáik eutanáziára ítéltek, de megmenekültek, sosem adják vissza az eredeti gazdáiknak.