Miss World Hungary 2024: bemutatkoznak a versenyzők

A Miss World Hungary szépségverseny 2024-es kiadására készülve bemutatták azt a 21 fiatal hölgyet, akik megmérettetésre készülnek, hogy elnyerjék Magyarország Szépe címet.

A köztévé adásában kerül majd bemutatásra a Miss World Hungary döntője, ahol kiderül, ki viselheti majd a győztes koronát. A versenyzők bemutatkozására május 29-én került sor a Naphegyen, ahol a közönség megismerhette a 21 indulót. A felkészítő tábor után végül tizenhatan jutnak majd a Duna tévén látható döntőbe.

A lányokról egy-egy képet és rövid bemutatkozást tettek közzé, amelyek alapján kiderül, hogy többen is versenytáncos múlttal büszkélkedhetnek, vannak, akik az extrémsportok kedvelői, mások a marketing területén tevékenykednek, és mindannyian fontosnak tartják a nyelvtanulást. A verseny hivatalos Instagram-oldalán lehet megtekinteni a résztvevők fotóit és bemutatkozásait.

Az élő adásban ezúttal is négyszer vonulnak majd végig a kifutón a hölgyek: a sportruhás fitt tour-ban, a magyar tervezők kreációit bemutató kreatív tour-ban, a lélegzetelállító estélyi tour-ban és a nemzeti öltözékben. A fináléban a zsűri szavazatainak összesítése után a legtöbb pontot szerző versenyző elnyeri a Miss World Hungary címet és a lehetőséget, hogy részt vegyen a nemzetközi döntőn.

A műsorvezetők Rókusfalvy Lili és Kárász Robi lesznek, akik vezetik majd a televíziós finálét. Kárász Robi másfél év kihagyás után tér vissza a műsorvezetéshez, és a Blikknek elárulta, hogy régi álma teljesült ezzel.

A zsűri tagjai között olyan neves személyiségek találhatók, mint Rogán-Gaál Cecília, Sarka Kata, Jákob Zoltán, a jelenlegi címvédő Hacsi Boglárka, Gyulai Zoltán, Maráczi Ákos, Hajas László, Bara Csaba, Sipka Csaba, dr. Krasznai Zsolt, Kautzky Armand, Slamovits-Horváth Beáta, Kulcsár Edina, Dr. Bodri Krisztina és Annoni Zita.

A Miss World Hungary jelenlegi címvédője Hacsi Boglárka, aki márciusban képviselte Magyarországot a Mumbaiban megrendezett Miss World versenyen. Habár nem került be a legjobb 40 közé, a döntő után kifejtette, hogy nem érzi csalódásnak az eredményt, hiszen minden pillanatban a maximumot nyújtotta, és hálás az élményekért, valamint a tapasztalatokért.

Az idei versenyzők között több "művészlélek" is található, valamint olyanok, akik korábban versenytáncoltak vagy kézilabdáztak, és legalább két versenyző már kiugrott egy repülőgépből. A legidősebb versenyzők 25 évesek, míg a legfiatalabb még gimnazista, aki a döntő után a hatályos törvények szerint még nem koccinthat pezsgővel.

A versennyel kapcsolatban a licenctulajdonosok, Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília elmondták, hogy a szépségkirálynő-jelöltek előtt álló kéthetes felkészítő táborban évek óta "beépített emberek" figyelik a lányok viselkedését, és rendszeresen beszámolnak a zsűrinek arról, ki milyen személyiség. Sarka Kata hangsúlyozta, hogy fontos, hogy olyan embert tudjanak majd a világversenyre küldeni, aki nem hozza őket kellemetlen helyzetbe azzal, hogy nem tud viselkedni. Aki álarcot hord, annak nincs esélye a Magyarország Szépén. A szépségverseny győztese legyen alkalmazkodóképes, motivált, kedves és őszinte. Rogán-Gaál Cecília hozzátette, hogy az idei mezőny különösen ambíciózus, sok nyelvet beszélnek, és a továbbtanulás is céljaik között szerepel, ami emeli a verseny színvonalát.