Idén is közel négymilliót lehet keresni egy jó sorozatötlettel

2024-ben ismét megrendezésre kerül a Hypewriter!, ahol a győztes sorozatötlet az RTL-en debütálhat.

A Paprika Studios és az RTL Magyarország 2024-ben hatodik alkalommal hirdeti meg a Hypewriter nemzetközi televíziós sorozatötlet-pályázatot, amely Kelet-Közép-Európa egyik legnépszerűbb versenye ebben a kategóriában. A pályázat célja, hogy új tévésorozat-ötleteket és tehetséges alkotókat fedezzen fel. A győztes író 10 ezer euró, azaz körülbelül négymillió forint díjazásban részesül, továbbá pályaművéből először forgatókönyv, majd pilot epizód készül, amit az RTL Magyarország támogatásával a nagyközönség is megismerhet.

A jelentkezési időszak május 27-től július 30-ig tart, ahol a pályázók művei közül választják ki az év győztesét. Idén a szervezők több új követelményt is bevezettek, hogy támogassák a kreatív és sikeres tévésorozatok születését. Az új feltételek között szerepel, hogy a sorozatötletek összhangban legyenek a kelet-közép-európai kereskedelmi televíziós trendekkel, a történetek a jelenkorban játszódjanak, és népszerű műfajokat célozzanak meg, mint például a krimi, dráma, vígjáték vagy dramedy. Emellett a pályázatoknak tartalmazniuk kell karakterleírásokat is.

A kiválasztási folyamat két szakaszból áll majd: először a Paprika Studios és az RTL csapata választja ki a legígéretesebb tizenöt pályaművet, amelyek alkotói részt vesznek egy online workshopon és elődöntőn. Ezt követően nyolc-tíz pályázó jut tovább, akik a budapesti pitchfórumon mutathatják be ötleteiket a zsűrinek. A döntő angol nyelven zajlik, és nem csak verseny, hanem bemutatkozási lehetőség is a szakma képviselői és a sajtó előtt.

A pályázattal kapcsolatos további részletek a Hypewriter hivatalos oldalán érhetők el.