Kiskorú lányt futtatott egy kecskeméti férfi

Egy többszörösen büntetett kecskeméti férfi pszichés betegségekkel küzdő gyermekotthonból szökött kiskorú lányt futtatott prostituáltként, és a lány által keresett pénzt elvette tőle.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka miatt. A vád szerint a férfi, akinek nem volt állandó munkahelye és rendszeres jövedelme, 2022 nyarán ismerkedett meg a pszichés betegségekkel küzdő kiskorú lánnyal, aki 2022 októberében került gyermekotthonba az iskolai magaviselete, hiányzásai és csavargásai miatt. A lány rendszeresen megszökött az otthonból, ez idő alatt gyógyszereit sem szedte.

A férfi egy ilyen szökés alkalmával került kapcsolatba a lánnyal, és bizalmába férkőzött. 2022 karácsonyán felajánlotta neki, hogy lakjon vele és családjával egy komfort nélküli, egyszobás lakásban. A lakásért cserébe a férfi elvárta a lánytól, hogy prostituált legyen.

A vádlott 7 hónap alatt összesen 6,5 millió forintot szerzett a lány futtatásából, amit el is költött. Az áldozatnak nem adott elég ennivalót, és betegen sem vitte orvoshoz. Volt, hogy a férfi veréssel fenyegette és meg is pofozta a lányt, ha a prostitúcióval keresett pénzből ételt vásárolt magának.

A lány 2023 tavaszán megpróbált szakítani a kapcsolatot a férfival, aki erre megfenyegette, hogy zárt intézetbe viteti, és többször bántalmazta is. Végül a lány 2023. július végén tudott elmenekülni a férfitól.

Az ügyészség emberkereskedelem és kényszermunka súlyosabban minősülő bűntettével vádolja a letartóztatásban lévő vádlottat. A vád szerint a férfi rendszeres előny szerzése céljából, szexuális cselekmény végzésére kényszerítette a sértettet, kihasználva annak kiszolgáltatott helyzetét, erőszakkal és fenyegetéssel. A vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza az ügyészség, kedvezményes szabadulás nélkül. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.