Kim Gordon, a Sonic Youth egykori tagja, Budapesten koncertezik

Októberben a magyar rajongók is élőben hallhatják Kim Gordon szólóművészként kiadott dalait, amikor a Sonic Youth egykori basszusgitárosa a Magyar Zene Házában ad koncertet.

A legendás alternatív rock zenekar, a Sonic Youth egykori tagja, Kim Gordon 2023. október 26-án a Magyar Zene Házában lép fel, hogy bemutassa legújabb, The Collective című szólóalbumát. A Sonic Youth hírnevét a Bad Moon Rising című, 1985-ben megjelent albumuk alapozta meg, amely az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is sikert aratott. A zenekar utolsó albuma, The Eternal 2009-ben látott napvilágot, majd 2011-ben feloszlottak.

Kim Gordon a Sonic Youth feloszlása után több kreatív területen is kipróbálta magát, többek között Yoko Onóval és Loren Connorsszal dolgozott együtt, valamint életrajzi könyvet is írt. Az októberi koncerten Gordon mellett Camilla Charlesworth basszusgitáron, Madison Vogt dobokon és Sarah Register gitáron fogja kísérni.

A Sonic Youth alapító tagjai között volt Gordon mellett Thurston Moore és Lee Ranaldo is, akik szintén szólókarrierbe kezdtek a zenekar feloszlása után. Kim Gordon első szólóalbuma, a No Home Record 2019-ben jelent meg, amit a The Collective követett 2023-ban. A rajongók így nem csak a Sonic Youth klasszikusait, hanem Gordon szóló munkásságának új gyöngyszemeit is élvezhetik majd a budapesti koncerten.