Keresztes Ildikó agyműtétje

Keresztes Ildikó énekesnőt agydaganat miatt megműtötték, és az esetről először a Nők lapjának beszélt. Az énekesnő, aki ősszel tervez visszatérni a színpadra, elárulta, hogy a műtétet februárban hajtották végre, a koponyáján ejtett sebbel.

Keresztes Ildikó részletezte, hogy a műtét előtt rettenetes szédülés és hányinger kínozta, amit először a kimerültségnek tulajdonított. Barátnője segítségével került az Uzsoki Kórház sürgősségi osztályára, ahol több vizsgálat után egy agyi CT során fedezték fel a homloka mögötti háromcentis tumort. A daganat természetéről csak néhány nap múlva derült ki, hogy jóindulatú, de az eltávolítása elengedhetetlen volt a lehetséges súlyos következmények miatt.

Az énekesnőt az ország egyik legjobb szakembere műtötte meg, és a beavatkozás után három hónapig különösen óvatosnak kellett lennie, még a lehajolást is kerülnie kellett. Keresztes Ildikó a lábadozás idejét arra használta, hogy átértékelje az életét, és úgy érzi, egy csodálatos ajándékot kapott a hatvanadik születésnapjára: egy pihenéssel teli évet, amely során nem terheli semmilyen stressz vagy tennivaló.

A betegség előtt már a kiégés jeleit észlelte magán, nehezére esett felkelni, és a színházban is majdnem elsírta magát. Jelenleg azonban egyre erősebbnek és bölcsebbnek érzi magát, és megértette, hogy az élet szép, és minden apróságnak örülni kell. Az énekesnő megnyugtatta a rajongóit, hogy egyre erősebbnek érzi magát, és hozzátette: „Végre megértettem, hogy az élet szép, és örülni kell minden apróságnak. Egy szál virágnak is…”.