Kefir, a világ legnagyobb macskája

A világ legnagyobb macskájának tartott Kefir, egy Maine Coon fajtájú óriásmacska, megdöbbenést keltett az emberekben, akik közül sokan úgy vélik, hogy a hatalmas négylábú nem is egy átlagos házimacska.

A Reddit felhasználók egy BeAmazed nevű subredditben osztottak meg egy képet, amelyen Kefir gazdája, az oroszországi Stary Oskolból származó Yuliya Minina alig bírja tartani a hatalmas állatot. A kép alatti felirat szerint Kefir olyan nagy, hogy az emberek inkább egy pumára, hiúzra vagy egy ritka kutyafajtára gondolnak, amikor meglátják.

A közösségi médiában Kefir gyorsan sztárrá vált, Minina büszkén tölt fel képeket az Instagramon a hatalmas cicáról, amint különféle humoros pózokat vesz fel. A macska csintalan mosolya Grinchre emlékezteti az embereket, ami néhány hozzászóló szerint ijesztő is lehet, mivel egy kis mérges macska is képes komoly károkat okozni.

Néhányan még azt is megkérdőjelezték, hogy Kefir valóban egy házimacska-e, egyesek szerint albínó hiúz lehet, míg mások szerint egy ritka kutyafajtára hasonlít. A nagy méretű állat otthoni szükségleteinek kezelésével kapcsolatban is felmerültek kérdések, egyesek szerint Kefirnek nem alomtálca, hanem egy egész homokozó kellene.

Minina, aki Kefirt kiskorában kapta, elmondta, hogy sosem gondolta volna, hogy egy átlagos kiscicából ilyen nagyra nő. Kefir nem csak méretében nőtt nagyra, hanem nagyon okos is, és mindig nyugodtan viselkedik. Barátságos és szerény, és amikor vendégek érkeznek hozzájuk, Kefir szívesen hagyja magát simogatni.