Újpalotai drogfogás: Kábítószer-kereső kutya segítségével lepleztek le dílereket

A rendőrség három embert vett őrizetbe kábítószer-kereskedelem gyanújával az újpalotai rajtaütések során, ahol egy belga malinois kutyafajtájú drogkereső kutya is részt vett a kábítószergyanús anyagok felderítésében.

A XV. kerületi rendőrök kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást két nő és egy férfi ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2023-tól kezdődően rendszeresen árultak kábítószergyanús anyagokat két lakásban, melyek szintén a XV. kerületben találhatóak.

  1. május 22-én a rendőrök egy újpalotai lakásban fogták el H. Vivient, ahol a kutatás során 35 gramm fehér port találtak, amelyet 62 darab alufólia csomagban rejtettek el egy zokniban. Ezenkívül három mobiltelefont és több mint 700 ezer forintot is lefoglaltak.

Majdnem egyidejűleg egy másik, szintén a környéken található lakásban B. Mónikát és H. Róbertet is elfogták. Mivel a két gyanúsított nem működött együtt a rendőrökkel, bevetették Troyt, a drogkereső kutyát, aki közel 40 gramm droggyanús fehér port szimatolt ki. A lefoglalt anyagok között két mobiltelefon, 5000 forint, 10 euró és egy digitális mérleg is volt.

A három gyanúsítottat a XV. Kerületi Rendőrkapitányságra szállították, ahol kihallgatásuk során kábítószer-kereskedelem bűntett gyanújával hallgatták ki őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. Vallomást egyikük sem tett. A rendőrség jelenleg szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

A rendőrségi akciók során nem csak a kábítószer-kereskedelem állt a figyelem középpontjában. Május 28-án, hajnali 2 órakor Neszmélyen két fiatal férfi próbált meg betörni egy ház pincéjébe, hogy bort szerezzenek. A betörők hosszabbítóval és flexszel érkeztek, de a szerszám hangjára felriadt szomszédok értesítették a rendőrséget. A kiérkező hatóság egy 20 és egy 17 éves férfit fogott el, akik a kihallgatásukon bevallották, hogy bort akartak szerezni a pincéből. A két elkövető ellen lopás kísérlete miatt indult eljárás.