Újabb részletek derültek ki Carrie Fisher haláláról

James Blunt énekes, a színésznő jó barátja mesélt az utolsó időszakról. A Lucasfilm nem kommentálta az ügyet.

James Blunt, aki szoros barátságot ápolt Carrie Fisherrel, a walesi Hay Fesztiválon beszélt a színésznő utolsó időszakáról. Elmondása szerint Fisherre óriási nyomás nehezedett, amikor újra eljátszotta Leia hercegnő szerepét a Star Wars: The Force Awakens című filmben. Fisher 2015-ben, a film megjelenése előtt nyilatkozta, hogy 35 kilót fogyott a szerep kedvéért. Egy évvel később, 2016 decemberében szívmegállásban hunyt el, amikor Londonból Los Angelesbe tartó repülőútja során érte a tragédia.

Blunt szerint Fisher nagyon rosszul bánt a testével, és újra drogozni kezdett, ami hozzájárulhatott halálához. Az énekes úgy fogalmazott, hogy Fisher gyakorlatilag megölte magát azzal, hogy felszállt a gépre, és bár hivatalosan szívelégtelenségről beszéltek, szerinte elegendő drogot szedett be ahhoz, hogy egy igazán jó bulit rendezzen.

A Los Angeles megyei halottkém hivatala szerint Fisher szervezetében kokain, metadon, etanol és opiátok voltak a halálakor. A Variety megkereste a Lucasfilmet az ügy kapcsán, de a stúdió nem kívánta kommentálni a történteket.

James Blunt és Carrie Fisher a 2000-es években barátkoztak össze. Az énekes Fisherrel és édesanyjával, a néhai Debbie Reynoldsszal élt együtt, amikor 2004-ben a „Back to Bedlam” című debütáló albumát rögzítette, amely áttörést jelentett Blunt karrierjében.