Sztárparádé Herendi Gábor új romantikus vígjátékában

Elkészült Herendi Gábor új romantikus vígjátékának, a Futni mentem című filmnek az első előzetese. A produkció állami támogatás nélkül jött létre, és olyan neves színészeket vonultat fel, mint Udvaros Dorottya, Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix, Bányai Kelemen Barna, Csányi Sándor, Ember Márk, Csuja Imre, Schmied Zoltán, Gálffi László, Hevér Gábor, Trokán Péter, valamint Góg Anikó triatlon olimpikon és személyi edző is megjelenik a filmben.

A történet középpontjában Vera (Udvaros Dorottya) áll, aki a férjével (Csuja Imre) közösen állított össze egy bakancslistát. Amikor a férje váratlanul meghal, Vera elhatározza, hogy teljesíti az utolsó kívánságot: lányaival (Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix) váltóban lefutja a maratont, annak ellenére, hogy egyikük sem készült fel fizikálisan és mentálisan a kihívásra.

Emma (Trill Beatrix) a munkában és magánéletben is keresi a helyét, Dorina (Tenki Réka) a karrierjét helyezi előtérbe a családdal szemben, míg Kata (Lovas Rozi) két gyermekét neveli, és arra vágyik, hogy párja, Ákos (Bányai Kelemen Barna) végre megkérje a kezét. A futásra való felkészülés során Vera egy edzőt (Ember Márk) vesz igénybe, akivel Emmának korábban már volt egy kalandja. Dorina a szomszéd kislánnyal barátkozik, aki egy rendőrezredes, Tamás (Csányi Sándor) egyedül nevel. Az anya és lányai vállalkozása váratlanul éri a rokonokat és barátokat, de Vera eltökéltsége nem hagy kétséget afelől, hogy véghezviszi a tervet.

Sztárparádé Herendi Gábor új filmjében

Herendi Gábor, a Futni mentem rendezője, az elmúlt két évtizedben hét filmjével közel 2,5 millió nézőt csábított a mozikba, ezzel ő a legnépszerűbb magyar rendező. A rendszerváltás óta készült tíz legnézettebb magyar film közül négyet ő rendezett, és minden filmjét legalább 100 ezer néző látta a mozikban. A Futni mentem kivételes sztárparádét ígér: a főszereplő a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas Udvaros Dorottya, mellette pedig a legnépszerűbb színészek láthatók, akik már több sorozatban és mozisikerben bizonyítottak.

Csányi Sándor, az egyik legnépszerűbb magyar férfiszínész, tizenegy év után tér vissza a mozivászonra. A Futni mentem a Vertigo Média gyártásában, Kárpáti György és Berta Balázs produceri munkájával készült. A forgatókönyvet Divinyi Réka és Miklya Anna írta, operatőre Szatmári Péter, zeneszerzője Hrutka Róbert, koproducere Pusztai Ferenc, a film médiapartnere pedig az RTL. A vígjáték november 28-tól lesz látható országszerte a mozikban.