Szegedi kátyújavítás Fülöp László és Balogh Bence által

Szeged fideszes polgármesterjelöltje, Fülöp László, és képviselőjelölt társa, Balogh Bence, saját kezűleg tömtek be egy kátyút a városban, és ezt közzétették a közösségi médiában.

Fülöp László szerint a város vezetőségének több figyelmet kellene fordítania az úthibákra, amelyek már évek óta problémát jelentenek a szegediek számára. Ezt követően osztott meg fotókat, amelyeken látható, hogy egy közepes méretű kátyút tömtek be aszfalttal. Fülöp hozzátette, hogy ők készen állnak a cselekvésre, és szeretnék látni, hogy a döntéshozók is hasonlóan elkötelezettek legyenek. A munkaterületet a fotók tanúsága szerint el is kordonozták.

A nap későbbi részében Fülöp egy videót is megosztott, amely részletesen bemutatja a javítási folyamatot: először megtisztították a kátyút, majd bitumenes szigetelőhabarccsal kenték ki, végül pedig aszfaltkeverékkel töltötték fel. A videóból kiderül, hogy a felhasznált aszfalt hidegen terített keverék volt, amely könnyen kezelhető, de tartóssága gyakran alacsonyabb a meleg aszfalténál. A szakszerű tömörítés hiánya miatt pedig kérdéses, hogy a javítás hosszú távon megállja-e majd a helyét.

A polgármesterjelölt a videóban elmondta, hogy a javítás nagyjából negyed óra alatt, 5 ezer forintból készült el, és felvetette a kérdést, hogy miért nem foglalkozik a város a szegedi közúthálózat rossz állapotával.