Palesztin zászlót lengetett egy képviselő a francia parlamentben, felfüggesztették

A La France Insoumise (LFI) képviselője, Sébastien Delogu palesztin zászlót emelt a francia parlamentben, hogy támogatását fejezze ki egy független palesztin állam elismerése mellett.

Sébastien Delogu, a La France Insoumise képviselője, palesztin zászlóval a kezében állt fel a francia parlamentben, hogy kampányoljon amellett, hogy Franciaország is elismerje a független palesztin államot. Yaël Braun-Pivet, a parlament elnöke "elfogadhatatlannak" minősítette a képviselő viselkedését, és a képviselők megszavazták Delogu két hétre való felfüggesztését, valamint képviselői juttatásának két hónapra történő felére csökkentését. A baloldali és jobboldali képviselők között heves szóváltás alakult ki, utóbbiak üdvözölték a szankciókat.

Spanyolország, Írország és Norvégia nemrég ismerte el az önálló palesztin államot, így már 145 ENSZ-tagállam ismeri el az államot, azonban Franciaország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok továbbra is távol maradnak az elismeréstől.

Emmanuel Macron, Franciaország elnöke februárban kijelentette, hogy a palesztin állam elismerése többé nem "tabu", de egy németországi látogatás alkalmával pontosította korábbi megjegyzését, hangsúlyozva, hogy készen áll egy palesztin állam elismerésére, de csak a megfelelő pillanatban, és nem fog érzelmeken alapuló döntést hozni.