A Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál különleges magyar alkotásai

A magyar filmgyártás sokszínűségét bemutató Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál idén is számos érdekes alkotást vonultat fel. A fesztivál keretein belül bemutatkoznak a Freeszfe Egyesület rövidfilmjei, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjainak munkái is. A versenyprogramban szereplő filmek között megtalálhatóak már nemzetközi fesztiválokon is díjazott művek, valamint olyan új alkotások is, amelyeket először láthat a közönség.

A Friss Hús fesztivál nem csupán a filmvetítésekről szól, hanem szakmai programokat és bulit is kínál az érdeklődőknek. Idén új szekciók is helyet kapnak, mint például a dokumentumfilmes, queer és a midnight fantázianévre keresztelt blokkok. A magyar műfaji filmeket külön blokkban vetítik, és a fesztivál filmjeit több vidéki moziban is megtekinthetik az érdeklődők.

A Telex összegyűjtötte azokat a magyar filmeket, amelyek különösen megfogták a szerkesztők figyelmét. A kiemelt alkotások között van Saufert Ákos "60 óra" című filmje, amely egy szótlan óda a robotikus munkásosztálynak, és Kasvinszki Attila valamint Fazakas Júlia arca is pont elég minden érzelemhez.

Kizlinger Lilla "A naprendszer közepe" című filmje egy autofikciós alkotás, amely egy színésznő és színész párja közötti kapcsolatot mutatja be, ahol a folyamatos lenyomás és megaláztatás áll a középpontban.

Nagy Kálmán "Az utca másik vége" című filmje egy apáról és fiáról szól, akik egy másik családdal próbálnak megbeszélni egy bullying esetet, de a helyzet egyáltalán nem alakul jól.

Heim Vilmos "Apám fia" című filmje egy családi vacsora során felszínre kerülő problémákat dolgozza fel, ahol a főszereplő, Ionescu Raul, here-visszértágulattal küzd.

Korom Anna "Diamond Beauty" című filmje Nyertes Zsuzsát mutatja be egy körmösként, aki a szépségipar által sugallt ideálok eléréséért mindent megtesz.

Varga Gábor "Cicaharc" című filmje két idős asszony, Nagy Mari és Pogány Judit közötti harcról szól egy macska szeretetéért.

Beleznai Márk "Felfáztam" című filmje egy párkapcsolat nehézségeit és a kommunikáció hiányát tárja fel.

Kisházy Eszter "Hajnal" című filmje egy házibuli utáni reggelt és a szereplők közötti dinamikákat mutatja be.

Perecz Sára "Kamra" című alkotása egy gyerekkori traumákkal küzdő nő történetét meséli el.

Hlavay Bence "Megenném, ha bírnám" című animációs filmje egy fiatal srác belső küzdelmeit és baráti segítséget ábrázolja.

Roszik Fruzsina "Tavasz" című filmje egy idős nő újrakezdését és a figyelem hiányának következményeit mutatja be.

A fesztivál további részleteiről a hivatalos honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.