Elvis Presley utolsó menyasszonya kitálalt az énekes haláláról

A rock'n'roll királyának menyasszonya, Ginger Alden egy interjúban emlékezett vissza arra a napra, amikor rátalált az énekes holttestére, ahogy a személyével kapcsolatos tévhitekről is beszámolt.

Már több nagy hatással bíró és tömegeket megmozgató előadótól kellett elbúcsúznunk, akiknek az emlékét máig őrizzük. Közéjük tartozik az 1977. augusztus 16-án 42 éves korában elhunyt Elvis Presley is, aki a rock'n'roll királyaként vonult be a zenetörténelembe. A tragédiákkal sújtott Presley család legnagyobb elszenvedője az énekes volt felesége, a 79 éves Priscilla Presley, aki nemcsak volt férje, hanem lánya és unokája halálát is megélte. Ginger Alden, aki rátalált az énekes holttestére, nemrég a Daily Mailnek adott egy exkluzív interjút, amiben többek között azt is felelevenítette, mi történt azon a bizonyos 1977. augusztus 16-i napon.

Ginger Alden elmondása szerint Elvis Presley-vel annak köszönhetően találkozhatott, hogy az énekes meg szerette volna ismerni a nővérét, Terryt, akit éppen akkoriban választottak meg Miss Tennessee-nek. Presley sokféle könyvet tartott otthon, főleg a keleti filozófiáról, és mindig is nagyra értékelte, hogy egy igazi úriemberként viselkedett vele. Az előadó nem sokkal azután, hogy találkoztak, 1976 decemberében Las Vegasban megkérte a kezét, és egy 15 gyémántból álló gyűrűvel lepte meg őt.

Alden hozzátette, annyira szerelmes volt Presley-be, hogy az már-már felemésztette, és imádta nézni őt fellépés közben. Állítása szerint addig nem is érzékelte a köztük lévő korkülönbséget, amíg Presley nem kezdte el tanítgatni őt. Presley és szerelme kilenc hónapja voltak együtt, amikor az akkor 20 éves Alden a fürdőszoba padlóján fekve talált rá az énekesre.

Alden úgy gondolta, neki kell tiszta vizet öntenie a pohárba, és gondolatban újra átélnie, majd leírnia, ami azon az 1977. augusztus 16-i napon történt, mielőtt a hazugság igazsággá válna. Különös párhuzam, hogy Alden 1991-ben újra megházasodott, hozzáment Ronald Leyserhez, aki 61 évesen halt meg 2015. augusztus 16-án, Presley halálának 38. évfordulóján.

Alden az interjúban említette Presley egyes szokásait is, például hogy kedvenc öltözködési formája a pizsama volt. Elvis Presley unokája, Riley Keough jelenleg azért küzd, hogy megmentse az elárverezéstől az énekes egykori otthonát és temetkezési helyét, Gracelandet. Az árverést még május 23-ra tervezték, de egy memphisi bíró megakadályozta, miután Keough pert indított. Az Elvis Presley Enterprises megerősítheti, hogy a kényszerértékesítésről szóló állítások hamisak.