Elon Musk hatása az Nvidia részvények emelkedésére

Az Nvidia részvényei rekordmagasságokat értek el, amit tovább erősített Elon Musk AI startupjának jelentős finanszírozási sikere.

Az Nvidia chipgyártó vállalat részvényei kedden szárnyaltak, amit az ágazattal kapcsolatos optimizmus és Elon Musk mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalkozásának, az xAI-nak a sikeres finanszírozási köre is támogatott. A Yahoo Finance információi szerint vasárnap derült fény arra, hogy Musk xAI startupja 6 milliárd dollárt gyűjtött össze egy B sorozatú finanszírozási körben.

A befektetők és a piac egyaránt figyelemmel kísérhetik Musk terveit, miszerint az Nvidia chipjeit kívánja felhasználni egy új szuperszámítógép létrehozásához. Ez a gép az xAI által fejlesztett Grok nevű chatbot működését hivatott biztosítani. Az xAI vállalat további fejlődést ígér a közeljövőben, és több technológiai frissítést, valamint új termékeket tervez bejelenteni a következő hónapokban.

Az Nvidia részvényei kedden 7 százalékos növekedéssel zártak, és az év eleje óta már 130 százalékos emelkedést mutatnak. Azonban fontos megjegyezni, hogy a jelen cikk nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.