Donáth Anna és Cseh Katalin plakátjai megrongálva a Móriczon

Ismeretlen tettesek fekete festékkel öntötték le Donáth Anna és Cseh Katalin európai parlamenti képviselők plakátjait Budapesten, a Móricz Zsigmond körtéren. A Momentum sajtóreferense, Varsányi Áron szerint a két politikusnak köszönhető, hogy az Európai Unió megvonta a NER-oligarchák pénzcsapjait, ami a rendszer repedezéséhez vezetett.

Varsányi Áron a Facebookon osztotta meg a hírt, hogy a plakátokat szerda reggelre rongálták meg. A sajtóreferens kiemelte, hogy Donáth és Cseh munkájának eredményeként a magyar városok, emberek, cégek és civil szervezetek közvetlenül férhetnek hozzá az őket megillető uniós forrásokhoz.

A Momentum képviselői – Donáth Anna és Cseh Katalin – együtt háromszor annyit dolgoztak az EP-ben, mint a másik 19 magyar képviselő összesen, a párt szerint, így különösen elszomorító a rongálás. Varsányi szerint minden joga megvan annak, aki nem ért egyet a képviselők munkájával, de a véleményeket nem rongálás által kellene kifejezni.

Nem az első alkalom az idei kampányban

Korábban beszámoltunk arról, hogy átragasztotta Rózsa András, a Momentum zuglói polgármesterjelöltje a kormány Mexikói útra kihelyezett plakátjait. A politikus közösségi oldalán osztotta meg az akciót. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő által is támogatott zuglói polgármesterjelölt „elég az uszításból″ feliratokkal ragasztották le a Fidesz plakátjait.

Arról is írtunk korábban, hogy letépték, összefirkálták és lefújták a választási plakátokat több fővárosi kerületben, sőt aláírásgyűjtő aktivistákat is megtámadtak az elmúlt hetekben. Több ellenzéki politikus képviselője úgy vélte, összehangolt akció folyik az aktivistáik ellen. Szegeden pedig nemrég a Fidesz iroda ablakát törték be. Az elkövetők súlyos büntetésre is számíthatnak a különböző bűncselekmények okán.