Debreceni étterem bezárása súlyos higiéniai hiányosságok miatt

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azonnali hatállyal bezáratta a debreceni Pálma éttermet, amelyet a Nagyerdő Projekt Kft. üzemeltet, súlyos higiéniai és dokumentációs hiányosságok miatt.

Az ellenőrzések során rágcsálók és rovarok nyomaira bukkantak több helyiségben, beleértve az egyszer használatos csomagolóanyagokat és az élelmiszerek tárolására használt raktárakat. A kézmosók több helyiségben nem működtek megfelelően, és hiányoztak a kézfertőtlenítők, valamint a megfelelő mosogatószer. Az épület technikai és higiéniai állapota, valamint a hűtőberendezések nem feleltek meg az élelmiszer-biztonsági előírásoknak. Az étterem rendezetlen és takarítatlan volt az ellenőrök szerint, a raktárban nem működött a világítás, a konyhai berendezések szennyezettek voltak, és a készételek melegen tartásáról nem gondoskodtak. Ezenkívül az étterem nem rendelkezett a szükséges dokumentációval, beleértve az HACCP kézikönyvet, a nyomon követési rendszert és az anyaghányad nyilvántartást. A séf egészségügyi bizonyítványa sem volt érvényes.

A Nébih 20 tételben, összesen 66 kilogramm nyomon követhetetlen és lejárt élelmiszert foglalt le, és megtiltotta azok használatát. Az étterem tevékenységét az ellenőrzést követően azonnali hatállyal felfüggesztették. A hely újranyithat a bírságok kifizetése, a hiányosságok kijavítása és egy pozitív helyszíni ellenőrzés után. Az eljárás és a bírság kiszabása folyamatban van.

A Nébih horrorvideója az étteremről, megtekintése csak erős idegzetű nézőknek ajánlott.