A csepeli kerékpárbanda lebukása

A rendőrség egy olvashatatlan aláírást tartalmazó papírfecnire bukkant, ami végül elvezette őket egy csepeli házhoz, ahol 250 lopott kerékpárt találtak, melyek összértéke százmillió forintra rúg.

A Balaton környékéről eltűnt kerékpárok nyomozása során a rendőrök egy budapesti orgazdára bukkantak, aki egy csepeli házban rejtette el a lopott járműveket. A rendőrség közleménye szerint a kerékpárok összértéke százmillió forint.

A tolvajok Siófokról és egy balatonfűzfői lakóparkból összesen 39 kerékpárt tulajdonítottak el, és egy Audi kombival szállították azokat. A járművet vezető 33 éves K. Barbara és 41 éves bűntársa, Sz. Csaba őrizetbe vétele után beismerték a bűncselekményeket.

A kerékpárokat egy 48 éves F. Rolandnak adták át, aki azonban nem árulta el, hová viszi a lopott eszközöket. A rendőrök F. Roland tartózkodási helyén nem találtak kerékpárt, viszont rábukkantak egy papírfecnire, amely egy olvashatatlan aláírást és négyhavi bérleti díj átvételét igazolta.

Kovács Zoltán alezredes, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője szerint az aláírás első betűi alapján azonosították a papíron szereplő személyt, aki végül beengedte a rendőröket a telekre. A házban talált kerékpárok között voltak akár 2 millió forintot is érő darabok, és külföldről származó járművek is.

A bíróság május 8-án K. Barbara, május 9-én F. Roland, május 10-én pedig Sz. Csaba letartóztatásáról döntött. F. Rolandot pénzmosás, míg a két kerékpártolvajt nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsítják.