Halálos fenyegetés miatt indult büntetőeljárás a Mi Hazánk politikusa ellen

A Mi Hazánk korábbi balástyai képviselőjelöltje, Forgács Béla halálos fenyegetést intézett egy Angliában élő támogató, Láng Balázs felé, amiért a rendőrség büntetőeljárást indított ellene.

A Blikk információi szerint a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki Forgács Bélát, aki korábban maga is a rendőrségnél dolgozott, és a következő üzenetet küldte Láng Balázsnak: „Én a szívemre teszem a kezem, és őszintén mondom: te egy mocsok féreg vagy. Szívesen likvidálnálak ingyen és bérmentve a Gepard M1 magyar fejlesztésű mesterlövész puskával, amit lehetőségem volt kipróbálni a közelmúltban… Csak egy a baj, nem szenvednél egy pillanatot sem, mert darabokra szaggatna egy szempillantás alatt.”

Láng Balázs, a BBC egykori szerkesztője, az MSZP egykori kommunikációs igazgatója és a Tisza Párt civil aktivistája, aki nyíltan kiállt Magyar Péter mellett, a lapnak elmondta, hogy öt éve él Nagy-Britanniában, és a kormánypárti oldal próbálja őt beállítani Magyar Péter külföldi finanszírozójaként, amit ő viccnek tart. Az aktivistához azután érkeztek az erőszakos levelek, hogy híre ment „Láng Balázs és csoportja Orbán halálát akarja″. A legtöbb fenyegetést azóta kapja, hogy a Talpra Külföldön Élő Magyarok nevű Facebook-csoportom általam nem is ismert tagjai elsütöttek egy-két humorosnak szánt Orbán-ellenes kommentet egy poszt alatt” – mondta Láng.

A Mi Hazánk párt álláspontja szerint Forgács Béla magánvéleményt fogalmazott meg, hirtelen felindulásból és meggondolatlanul. A párt közleményében hangsúlyozta, hogy Forgács Béla már visszalépett a jelöltségtől, és politikai eszközökkel akarják Magyar Pétert legyőzni. A rendőrség megerősítette, hogy Forgács valóban állományukban szolgált, jelenleg azonban nincs semmilyen jogviszonyban a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal, és korábban fegyveres biztonsági őrként dolgozott ott.

Láng Balázs közösségi oldalán a történtekre reagálva azt írta: örül, hogy Mi Hazánk visszaléptette a balástyai képviselőjelöltjét. „Álljon itt addig is egy történet elrettentésül az uszítóknak, a gyűlölködőknek, a propagandának, és személyesen Orbán Viktornak″ – fogalmazott az aktivista.