Adatközpontok: A biztonság és a környezettudatosság találkozása

Az adatközpontok kulcsfontosságú szerepet játszanak a modern vállalatok életében, hiszen képesek ellenállni a természeti csapásoknak és a legérzékenyebb adatokat is kezelni. A HVG BrandTalks legújabb podcastjában szakértők beszélnek arról, hogy milyen előnyökkel jár a felhőalapú rendszerek használata, és hogyan működnek a különböző adatközpontok.

A mindennapi munkát ma már számos felhőszolgáltatás könnyíti meg, amelyek gyors és nagy mennyiségű adatátvitelt tesznek lehetővé egyetlen kattintással. A vállalatok számára kiemelten fontos, akár üzleti titoknak minősülő adatok tárolása is felhőalapú rendszereken keresztül történik, amelyek extra biztonsági védelemmel ellátott adatközpontokban helyezkednek el.

A podcastban Katona Gergely, az adatközpont üzemeltetés és fejlesztési szenior menedzser, valamint Kocsi Tamás, az IT üzleti megoldások szegmensének Technical Sales szenior menedzser beszél arról, hogy az adatközpontok hogyan kommunikálnak egymással, mekkora távolságra lehetnek az ügyfelek rendszereitől, és hogyan üzemeltethetők környezettudatosan.

Az adatközpontoknak számos előnye van a helyben üzemeltetett szerverekkel szemben, többek között a környezeti hatásoknak való ellenállás és a biztonsági infrastruktúra szigorú ellenőrzése. Az ilyen létesítményeknek meg kell felelniük számos hazai és nemzetközi sztenderdnek, amelyeket auditáló cégek ellenőriznek.

A HVG BrandTalks podcastjában további érdekes tartalmak és beszélgetések találhatók, melyekre érdemes feliratkozni a csatornára.