Apa és fia küzdelme a polgármesteri székért Keléden

Keléd községben, ahol a választásra jogosultak száma mindössze hetvenegy fő, egy rendkívüli családi csata bontakozik ki: a három ciklus óta hivatalban lévő polgármestert, Feiler Ferencet saját fia, a fiatalabb Feiler Ferenc kihívja a polgármesteri posztért.

A Vas megyei település, Keléd, amely korábban a futballcsapatáról vált ismertté, most egy másik okból került az országos figyelem középpontjába. A helyi polgármester, Feiler Ferenc, aki a település vezetője már három ciklus óta, most saját fiával, a fiatalabb Feiler Ferenccel és Kincses-Horváth Ágnessel is megküzd a szavazatokért a június kilencedikei választáson.

A településen érezhető a feszültség, a helyiek többsége nem kíván nyilatkozni a választási küzdelemről. Egy helyi lakos szerint Keléden mindenki ismer mindenkit, és nem szeretnének vitát vagy konfliktust generálni.

Feiler Ádám, a polgármester kisebbik fia, aki képviselőként is indul a választáson, próbál pártatlan maradni az apa és fia közötti versenyben. Úgy véli, hogy a falu egyik legnagyobb problémája a lakosság alacsony száma és az idősödő népesség. Feiler Ádám szerint a helyzet javításához új lakosok költözésére lenne szükség.

A választások napján való ünneplésről szólva Feiler Ádám azt mondta, hogy csak akkor ünnepel, ha képviselővé választják, de az édesapja és a testvére győzelmének is örülni fog.

Varga József, a falu egyik idősebb lakója szerint felmerült a gyanú, hogy az apa és fia jelöltsége mögött taktika húzódhat meg, hogy megosszák a harmadik jelölt, Ágnes szavazatait. Azonban ő sem kívánta elárulni, hogy kire fog szavazni.

A polgármesterjelölt, a fiatalabb Feiler Ferenc a választások lezárultáig nem kíván nyilatkozni a médiának, mivel úgy érzi, hogy a településre irányuló figyelem csak zavart okoz a helyiek körében. Szerinte az önkormányzati választásoknak nem politikai pártokról vagy ellenségeskedésről kellene szólniuk.

Az idősebb Feiler Ferenc, a jelenlegi polgármester, telefonon nyilatkozott, elmondva, hogy már két éve nyugdíjas, és sokat fáradt a településért tett munkájában. Azt is hozzátette, hogy ha nem költöznek ide a családjával, Keléd már nem is létezne. Az idősebb Feiler szerint túl jó ember ahhoz, hogy szomorú legyen, ha esetleg alulmarad a választáson.