Melyik Ferenc foglalja el a polgármesteri széket?

A helyi választások gyakran több ellentétet szülnek, mint barátságot, különösen a pártok közötti csatározások során. Egy apró falucska esetében azonban nem pártharcokról vagy titkos paktumokról van szó, hanem egy apa és fia közötti versengésről, akik mindketten a polgármesteri székért küzdenek.

Alig száz lakosú településen a bizalmatlanság és a hallgatás veszi át a falusi vendégvárás derűs szokásainak helyét a kampány hajrájában. A kelédi polgármesteri székért folyó harcban az idősebb Ferenc, aki három cikluson át irányította a falut, és az újonnan induló ifjabb Ferenc is részt vesz.

A falu fejlődése szempontjából talán nem is annyira fontos, hogy melyik Ferenc, vagy egy harmadik jelölt kerül ki győztesen, de az emberi kapcsolatokra ez komoly hatással lehet. A választás után is fenn kell tartani a kölcsönös tiszteletet és a közösségi életet, hiszen a lakosoknak továbbra is szembe kell nézniük egymással. Remélhető, hogy a családi versengés ellenére apa és fia egyaránt megbecsült tagjai maradnak a közösségnek.