A világ eredete: Három nő, három város, egy közös kérdés

Nagy Borbála első nagyjátékfilmje, A világ eredete, amely három nő történetét meséli el három különböző európai városban, az utómunkálatok szakaszába érkezett.

A film három különböző korú nő életét követi nyomon, akik az anyaság kérdésével szembesülnek: egyikük örökbefogadáson, a másik mesterséges megtermékenyítésen, míg a harmadik abortuszon gondolkodik. A budapesti szálon Nóra és férje örökbefogadás előtt állnak, de kapcsolatuk válságba kerül, ami elbizonytalanítja őket. Berlinben Rebeka családja előtt jelenti be, hogy spermadonor segítségével szeretne gyermeket, ami meglepetést vált ki a családból. Párizsban Adél egy fiatalabb férfival esik teherbe, és az abortusz lehetőségét fontolgatja.

A film főszereplői Török-Illyés Orsolya, Sipos Vera és Székely Rozália, akiknek alakítását három különböző városban forgatott jelenetekben láthatjuk. A világ eredete a First Cut Lab program résztvevője lett, ahol a film első vágott változatát nemzetközi szakemberek segítik tökéletesíteni. A programban korábban olyan alkotások is részt vettek, mint Reisz Gábor Magyarázat mindenre és Kis Hajni Külön falka című filmjei.

Nagy Borbála, aki a filmet rendezőként és forgatókönyvíróként is jegyzi, Budapesten tanult, majd újságíróként dolgozott, később pedig Németországba költözött, ahol a berlini Német Film- és Televízió Akadémián tanult. Rövidfilmjei, mint a Minden rendben és a Pannónia dicsérete, nemzetközi sikereket értek el.

A világ eredete stáblistáján szerepel Moritz Friese operatőrként, Iványi Petra producerként, Julie Paratian, Margarita Amineva-Jester és Daria Wichmann co-producerekként, Dunai László vágóként, Melicher Gréta látványtervezőként és Bognár Hajnalka jelmeztervezőként. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Lupa Pictures gyártásában, a Sister Productions, Deutsche Film- und Fernsehakademie Berlin és a Voices Films koprodukciójában készül, és a premierre 2025-ig kell várni.