A Vissza a jövőbe kultikus cipője akár 21 millió forintba is kerülhet

Az erősen limitált szériás Nike MAG egy remek példányára most bárki lecsaphat, de senki se számítson olcsó vételre.

A közelmúltban volt szerencsénk testközelből is megismerkedni azzal a konkrét DMC DeLoreannal, melyet a Vissza a jövőben című hollywoodi filmben láthattunk. A háromrészes sorozat 1989-ben kijött második része nemcsak a négykerekű időgép kapcsán vált emlékezetessé, hanem ebben a filmben látható az az önbefűzésre képes világító sci-fi cipő is, mellyel a képzeletbeli 2015-ben találkoznak az 1985-ből érkezett időutazók.

A különleges lábbeli 2011-ben a valóságban is piacra került, igaz csak 1500 párat készítettek belőle. Ezek a cipők 10 nap alatt 10 millió dollárt termeltek Michael J. Fox Parkinson-kór kezelésére létrehozott alapítványának.

2016-ban újabb 89 pár készült a továbbfejlesztett, teljesen működőképes Nike MAG-ből, és ezek közül került most eladósorba ez a pár. A 8 éve legyártott, E.A.R.L. (Electro Adaptive Reactive Lacing) funkciós és 11-es amerikai méretű (45-ös) Nike sportcipő értéke 45-60 ezer dollár (16-21 millió forint) között mozog – az árverésre május utolsó napján Torontóban kerül sor.