A kocsmázás kettős mércéje a kormánypárti médiában

A kormánypárti média különböző megközelítéseket alkalmaz a politikusok kocsmába járásával kapcsolatban: Orbán Viktor miniszterelnök hódmezővásárhelyi látogatása pozitív fogadtatásra talált, míg Magyar Péter Margitszigeti meghívása aggodalmakat váltott ki.

A Mandiner beszámolója szerint Orbán Viktor miniszterelnök hódmezővásárhelyi Fórum Sörözőbe tett látogatása jó hangulatot teremtett, ahol a kormányfő még a vendégekkel is kezet fogott. Ezzel szemben, amikor a Hírtv - szintén a KESMA médiacsoport tagja - arról számolt be, hogy Magyar Péter a Békemenet előtt kocsmázni hívta a fiatalokat a Margitszigetre, a közösségi médiában a fiataloknak nyújtott minták miatt kezdtek aggódni.

A kormánypárti média ellentmondásos megközelítése rávilágít arra, hogy a politikai szocializáció fontos színtere lehet egy kocsma is. Az Alapjogokért Központ elemzője a kormánypárti tévé műsorában úgy vélekedett, hogy a politikai rendezvényeken részt vevő fiatalok adatainak megadása politikai célokat szolgálhat, miközben az első ötszáz regisztráló welcome drinket kapott.