A demokraták virtuális eseményen döntenek Biden elnökjelöltségéről

A Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) bejelentette, hogy egy virtuális esemény keretében jelölik majd Joe Bident az elnöki posztra, hogy biztosítsák a politikus szereplését az ohiói szavazólapokon.

A Politico beszámolója szerint a döntés hátterében az áll, hogy a chicagói demokrata nagygyűlés, ahol hivatalossá tennék Biden elnökjelöltségét, az ohiói bejelentési határidő utánra esik, augusztus 19-22. közöttre. Az ohiói törvényhozók korábban már kétszer, 2012-ben és 2020-ban is módosították a jogszabályt, hogy a jelöltek indulni tudjanak az államban, miután Ohio a választások előtt a jelöltek bejelentési határidejét 60-ról 90 napra csökkentette. Idén azonban nem sikerült megállapodniuk a határidőig.

Mark DeWine republikánus kormányzó rendkívüli ülést hívott össze a hétre, hogy rendezzék a kérdést, de a Republikánus Párt törvényhozói csak egy kampányfinanszírozási törvénymódosítás esetén lettek volna hajlandóak megegyezni, amely megakadályozná a külföldi adományok fogadását az állami és helyi választási kampányokban.

A DNC válaszul bejelentette, hogy előrehozzák a jelölési procedúrát, és a demokrata nemzeti konvenciót is megrendezik, de a jelölt hivatalos megnevezését állami delegáltak voksolása nélkül fogják megejteni. Jaime Harrison, a DNC elnöke kijelentette, hogy egy virtuális szavazási procedúrán keresztül akarják megakadályozni, hogy a republikánusok inkompetencia vagy pártos trükkök révén csorbítsák a demokráciát, és biztosítani akarják az ohióiak jogát, hogy az általuk választott elnökjelöltre szavazhassanak. A virtuális voksolás időpontjáról még nincsenek információk.