A YouTube újra tervez: a felhasználók nem rajonganak érte

A YouTube új dizájnt tesztel, amelyet az év elején már egyszer visszavontak a felhasználói visszajelzések miatt. A 9to5google.com szerint a videómegosztó platform ismételten próbálkozik az újratervezéssel, de a változtatásokat eddig nem fogadták kitörő lelkesedéssel.

Az év elején a YouTube egy új felületet mutatott be, amely nem aratott osztatlan sikert. A változtatások között szerepelt, hogy a videó címét, leírását és a hozzászólásokat a képernyő jobb oldalára helyezték, míg a videóajánlásokat a megtekintett videó alá, nagyobb címekkel. A felhasználók többsége azonban nem kedvelte az újítást, így a YouTube visszavonta a tervezett változásokat.

Április közepén azonban a Google újra elkezdte tesztelni az újratervezett YouTube felületet. A frissített dizájn ismételten megjelent néhány felhasználónál az elmúlt napokban, bár jelenleg nem tűnik úgy, mintha a változtatásokat széleskörűen bevezetnék. A megújított felületen a videó a bal felső sarokba került, míg a cím, a videó leírása és a kommentek egy jobboldali sávba kerültek át.

A YouTube jelenlegi tesztelése azt mutatja, hogy további adatokat gyűjtenek, de egyelőre nem világos, hogy a platform végül alapértelmezetté teszi-e az új megjelenést. A 9to5Google beszámolója szerint azonban a változtatások most ismét megjelentek néhány felhasználónál, akik ismét lesújtóan nyilatkoztak róla. Egyelőre tehát továbbra is csak egy tesztről van szó, azonban mindezek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a Google nem tett le a korábbi terveiről, így még mindig fennáll a lehetősége, hogy alapértelmezetté teszik a jövőben az új megjelenést.

A felhasználói élmény javítására irányuló törekvések azonban nem csak a YouTube-nál észlelhetők. A Waze, amely szintén a Google tulajdonában van, szintén frissítéseket hajtott végre az év elején, de ezek nem várt problémákat okoztak. Egyre több felhasználó jelzi, hogy a jobb felső sarokban időről időre felbukkan egy üzenet, mely szerint a Waze offline térképeket használ, ami zavaró lehet, mivel az alkalmazás valójában nem fér hozzá offline térképekhez. A felirat akkor is megjelenik, amikor nincs gond a hálózattal, és a többi alkalmazás zavartalanul működik. A hiba orvoslására egyelőre a mobil repülőgép üzemmódba kapcsolása, majd az alkalmazás újraindítása szolgálhat megoldásként.