YouTube: Harc a reklámblokkolók ellen

A YouTube újabb lépéseket tett a reklámblokkoló szoftverek elleni küzdelemben, és a változások már érzékelhetőek is a felhasználók számára. Egyes blokkoló szoftverek gyártói már frissítéseken dolgoznak, hogy megkerüljék a videómegosztó platform intézkedéseit.

A YouTube-on reklámblokkolót használók tapasztalhatták, hogy a videók némán indulnak, vagy a lejátszó automatikusan a tartalom végére ugrik. Egy felhasználó által megosztott képernyővideó is ezt támasztja alá, amelyet Redditen osztottak meg. A YouTube szándékosan szabotálja azoknak a felhasználóknak az oldalhasználatát, akik hirdetésblokkoló szoftvereket alkalmaznak.

A problémák elsősorban az AdBlock Plus és egyes böngészők beépített hirdetésblokkoló alkalmazásainál jelentkeztek. Azonban a uBlock Origin esetében nem észleltek változást.

A YouTube korábban bejelentette, hogy harcba száll a reklámblokkolók ellen. A vállalat közleményében hangsúlyozta, hogy a harmadik féltől származó blokkolók használata esetén egyes alkalmazásokon nem lesznek lejátszhatók a videók. A videók lenémításáról és kihagyásáról azonban korábban nem nyilatkoztak.