A Millennium sorozat huszonöt évvel ezelőtti lezárása

A Millennium, Chris Carter alkotása, bár nem érte el az X-akták sikerét, máig hűséges rajongótáborral rendelkezik. A sorozat mindössze három évadot élt meg, 1996. október 25. és 1999. május 21. között, és a mai napig várnak a rajongók, hogy a streaming-platformokon is elérhetővé váljon.

A Millenniumban nem ufók és idegenek, hanem misztikum, boszorkányság, démonok, ördögi megkísértés, titkos társaságok, összeesküvések és beteg gyilkosok jelentették a főszereplőket. A sorozat főhőse, Frank Black, egy volt FBI-ügynök, akit Lance Henriksen alakított, aki képes volt belelátni a bűnözők elméjébe, és egy titkos szervezet, a Millennium csoport is felkeltette az érdeklődését.

Az első évadban még úgy tűnt, hogy a Millennium csoport a jófiúk, de a második évadban kiderült, hogy zavaros hitviláguk van és egy világméretű összeesküvés részesei. Franknek senkiben sem maradt más, csak önmagában bízhatott. A sorozat harmadik évada nem hozott megnyugtató lezárást, és a sorozatot a tv-s fejesek sem tudták kezelni, rossz idősávban sugározták, így nem tudott igazán beérni.

Az X-aktákban történt egy crossover, ahol Lance Henriksen visszatért Frank Black szerepében, hogy segítsen Muldernek és Scullynak, de ez a rész nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Lance Henriksen, aki idén május elején ünnepli 84. születésnapját, nagyra értékeli a Millennium rajongóit, és nemrégiben még a Facebook-oldalának hátterét is a sorozat témájúra változtatta.