A Hungária zenekar izgatottan várja a Puskás Arénában tartandó koncertet

Közel hat évtizedes pályafutás után a Hungária tagjai, Dolly, Fenyő Miklós, Szikora Róbert és Novai Gábor izgalommal töltik meg a Puskás Arénát, ahol június 1-jén adnak koncertet. A Blikk csapatának kíséretében járták körbe a stadiont, amely hamarosan rock and roll-katlanná alakul át.

A zenekar tagjai, akik már több ezer fellépést tudhatnak maguk mögött, mégis izgatottak a közelgő esemény kapcsán. A Puskás Aréna hatvanezres nézőterén való megjelenésük során a zenészek szeme elkerekedett, hiszen bár a Népstadionban már játszottak korábban, azóta eltelt közel három évtized. Szikora Róbert szentélyként emlegette az öt éve átadott arénát, míg Fenyő Miklós a stadion atmoszféráját méltatta, összehasonlítva azt a külföldön látott nemzetközi stadionokkal. Dolly közben az Azahriah-koncert színpadának bontását figyelte, ahol nemrég egy fiatal pár jegyezte el egymást, ami a koncert történelmi pillanatává vált. Fenyő Miklóst ez sem zökkentette ki, ő inkább a hasonló nagyságú koncerthelyszíneken szerzett élményeiről mesélt.

Fenyő Miklós a stadion adottságait kihasználva a focidrukker oldalát is megmutatta, elképzelte, milyen lehet, amikor a "Hajrá, magyarok!" skandálás visszhangzik a lelátókon. Az énekes a focimeccsek helyszínét most egy zenés esemény színhelyévé változtatja, amit csodálatosnak tart.

Dolly a stadion adottságait más szempontból értékelte, megjegyezve, hogy a tető kialakítása miatt a koncertet korábban kezdhetik, így a "Duci Juci" című dal sötétben csendülhet fel. Fenyő ezt nevetve helyeselte, és kipróbálta, milyen lesz, amikor a több tízezres közönséget arra buzdítja, hogy felemelt kezekkel tapsoljon. Novai Gábor pedig viccelődött, hogy már a következő bulit is szervezik ide, még ha 29 év múlva is lesz csak, amikor már 104 éves lesz.

A zenekar tagjai alig tudtak betelni a Puskás Aréna lenyűgöző méreteivel, és Dolly már alig várja a szombat estét, amikor igazán elemében érezheti magát, minél több embernek énekelve. A stadion nem csupán a zenekarok, hanem a szerelmesek számára is emlékezetes helyszín lehet, ahogy azt Azahriah koncertjén történt lánykérés is bizonyítja. Azonban nem minden esemény zajlott zökkenőmentesen, hiszen Azahriah koncertjén egy táncos kisebb balesetet szenvedett, de hősiesen végigtolta a produkciót. A táncos, Fekete Dániel egy lendületes mozdulat során félrelépett és kiment a bokája, de profi módjára folytatta a táncot, amiért a közönség csak dicsérni tudta kitartását.