"Ez volt a legrosszabb királyi esküvő" – Döbbenetes dolgokat állít egy fotós Harry herceg és Meghan Markle lagzijáról

Egy királyi fotós szánalmasnak és katasztrofálisnak nevezte Harry herceg és Meghan Markle hat évvel ezelőtti esküvőjét.

Harry herceg és Meghan Markle hat évvel ezelőtt, 2018. május 19-én kötöttek házasságot a windsori kastély Szent György-kápolnájában egy fényűző ceremónia keretében. Azonban Arthur Edwards fotós, aki 1977 óta készít felvételeket a királyi családról, nem emlékszik jó szívvel erre a napra. Edwards szerint a hercegi pár esküvője nyomorúságos volt, mivel Harry herceg igyekezett távol tartani az újságírókat, ami megnehezítette a fotósok munkáját.

Edwards a The Sun-nak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy a hintón készült felvételeknél Harry és Meghan szándékosan elfordították a fejüket, ami a fotós szerint egyértelműen a brit sajtóval szembeni rosszallásukat fejezte ki. "Most már elmondhatom, ez volt a legrosszabb királyi esküvő, amin valaha részt vettem" – mondta Edwards, aki úgy érezte, a herceg a sajtóval szembeni haragját rajtuk töltötte ki.

A fotós beszámolója szerint Harry herceg dühös volt a sajtóra, különösen azokra a cikkekre, amelyek Meghanról szóltak. Edwards szerint néhány megjelent írás valóban kemény és igazságtalan volt, ami a herceg haragját váltotta ki.

A hercegi pár nemrégiben Nigériában tett látogatást, ahol Meghan Markle a ruhaválasztásával kivívta a helyi first lady, Oluremi Tinubu kritikáját. A first lady beszédében kifejtette, hogy a nigériai kultúrában nem fogadják el a meztelenséget, és bírálta Markle-t, amiért túl sokat mutató ruhákat viselt az országban tartózkodásuk során. A látogatás után a New York Post szerint a korábbi szenátor, jelenlegi first lady arra kérte a nigériai nőket, hogy ne próbáljanak amerikai hírességekre hasonlítani, és őrizzék meg saját kulturális identitásukat.

Meghan Markle, aki az utazás során hangsúlyozta nigériai származását, és hogy egy DNS-teszt szerint 43%-ban nigériai, szakértők szerint is túl sokat mutató darabokat választott a hivatalos programokra, és sokkal visszafogottabban kellett volna öltözködnie egy olyan országban, ahol a lakosság fele muszlim vallású. Egy divatszakértő megjegyezte, hogy a hercegné valószínűleg konzervatívabban öltözött volna fel, ha az angol királyi család képviseletében tesz látogatást Nigériában.

Bola Tinubu elnök neje a férje kormányzásának első évfordulójának alkalmából a fiatalokhoz szólt, hogy utasítsák el az Amerikában olyan népszerű, hiányos öltözködést. "Meg kell védenünk a gyerekeinket! Látjuk, hogyan öltözködnek ők. Mi nem tartunk Met-gálákat otthon. Bár a meztelenség bárhol felütheti a fejét, nálunk a férfiak is jól fel vannak öltözve. Tennünk kell valamit ellene, üzenjünk neki: mi nem fogadjuk el a kultúránkban a meztelenséget, ez nem szép, egyáltalán nem!" – utalt Meghan kivágott szerelésére, aztán így folytatta: "Meghan minek jött ide Afrikát keresve? Ez olyasvalami, ami bennünk lakozik. Mi tudjuk, hogy kik vagyunk. Ne veszítsétek el, akik vagytok!" – hangsúlyozta a first lady.