Újítások és hibák a Waze navigációs alkalmazásban

A Waze navigációs rendszer számos új funkcióval bővül, amelyek között szerepelnek a veszélyekre való figyelmeztetések is, azonban egyes felhasználók furcsa hibákról számoltak be az alkalmazással kapcsolatban.

A Waze, mint a Google Maps egyik alternatívája, új veszélyjelzéseket vezet be, amelyek a 2024 márciusában bejelentett szerverfrissítés részeként kerülnek az alkalmazásba. Az új funkciók között szerepel a szűk kanyarokra, bukkanókra, fizetőkapukra való figyelmeztetés, valamint a közelgő sebességkorlátozások jelzése is. A Waze-felhasználók által jelzett új sebességkorlátozásokat a szolgáltató frissíti a szerverein, így a közösség által gyűjtött információk alapján mindenki időben értesülhet az útjába kerülő veszélyforrásokról.

Azonban a Waze új sebességmérő kamerákra való figyelmeztetése egyelőre nem működik megbízhatóan sem iOS-en, sem Androidon, és nem minden felhasználó fér hozzá a funkcióhoz. Ezzel párhuzamosan, több felhasználó is panaszkodott a Waze fórumain, hogy az alkalmazás offline térképek használatát írja ki, holott a Waze nem rendelkezik offline üzemmóddal.

A probléma akkor is előfordul, amikor az internetkapcsolat erős, és az üzenet megjelenése után az alkalmazás nem tudja ellátni a feladatát, mintha nem lenne netkapcsolat. A felhasználók már hetek óta panaszkodnak a problémára, és néhányan a Google Maps használatára váltásával fenyegetőznek. A hiba elhárítására javasolt ideiglenes megoldások közé tartozik a repülőgép üzemmódra váltás, majd visszakapcsolás, vagy a Waze alkalmazás bezárása és újraindítása.