Volkswagen új, megfizethető elektromos autója a láthatáron

A Volkswagen bejelentette, hogy tervei szerint 2027-ben piacra dob egy új elektromos járművet, amelynek ára körülbelül 20 000 euró lesz, ezzel is versenybe szállva a kínai autógyártókkal.

A német autógyártó cég kedden jelentette be, hogy az elektromos járművek piacán szeretné megerősíteni pozícióját, és ennek érdekében egy olcsóbb modellt tervez piacra dobni. Ez a bejelentés annak fényében történt, hogy a hónap elején nem jutottak dűlőre a Renault-val folytatott tárgyalások.

A Volkswagen szerint az európai autóiparnak komoly kihívásokkal kell szembenéznie a következő években, mivel a kínai gyártók egyre nagyobb fenyegetést jelentenek. A vállalat vezetői szerint az európai iparnak két-három éven belül fel kell készülnie a versenyre, és figyelmeztettek, hogy az iparág túlélése forog kockán.

Thomas Schaefer, a Volkswagen márkafőnöke kiemelte, hogy az új belépőmodell nem csak az ára miatt lesz vonzó, hanem a technológia, a formatervezés és a minőség terén is magas színvonalat képvisel majd. Hozzátette, hogy ezek a magas követelmények egyre nagyobb kihívást jelentenek a gyártó számára.

Oliver Blume, a Volkswagen vezérigazgatója szerint az új elektromos jármű kifejezetten az európai piacra és vásárlókra lesz szabva. "Európából származó Európaiaknak szóló belépő szintű elektromos járműről van szó. Ezzel összekapcsoljuk az Európa mint ipari helyszín iránti egyértelmű elkötelezettséget, az európai iparpolitikát, és végső soron az európai ügyfelek érdekében cselekszünk" - mondta Blume.