Vitézy Dávid cáfolja a visszalépési híreket és kijelenti, soha nem volt jobboldali

Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje határozottan cáfolta azokat az információkat, amelyek szerint visszalépne a főpolgármesteri címért folyó versenyből. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kifejtette, hogy célja a választás megnyerése és Budapest jobb irányítása, miközben a 24.hu-nak adott interjúban hangsúlyozta, hogy soha nem volt jobboldali világnézete és nem a Fidesz politikáját szeretné képviselni Budapesten.

Vitézy Dávid az ATV műsorában beszélt arról, hogy csalódott Karácsony Gergely főpolgármester tevékenységében, különösen az útfelújításokra fordított kevesebb költségvetés és a meg nem valósult ígéretek miatt. Az LMP jelöltje szerint a főpolgármester nem tudott előrelépni még a kisebb ügyekben sem, és bár nem várja el tőle új metróvonalak építését, a kis dolgokban való előrelépés hiányát igen. A 24.hu-nak adott interjúban úgy fogalmazott, hogy „Sosem mondtam, hogy Karácsony tönkre akarja tenni a várost, de ettől még sikertelen főpolgármester, és hiszek abban, hogy tudnám ezt a feladatot jobban csinálni, mint ő”.

Vitézy Dávid elmondása szerint örül annak, hogy programjából Karácsony Gergely és Szentkirályi Alexandra is merített, és hogy a kampányával elő tudta segíteni a budapesti közösségi közlekedés és közbiztonság ügyét. A BKK rendészeti javaslatával kapcsolatban úgy képzeli, hogy létrehoznának egy önkormányzati rendészeti szolgálatot, amelynek munkatársai a BKK kék lámpás autóiban ülve gyorsan tudnának reagálni a bejelentésekre.

A politikus beszélt Lázár Jánosról is, aki szerinte leállította a HÉV-ek felújítását és a budapesti kórházi állapotok javítását, annak ellenére, hogy a Déli körvasút és a HÉV-ek tervei már készen állnak az építésre. Vitézy Dávid azt is hozzátette, hogy nem tart kapcsolatot a kormányzat és a Fidesz döntéshozóival, és nem tudja, hogy miért hoznak bizonyos döntéseket. A 24.hu-nak adott interjúban kifejtette, hogy Lázár János Budapest-ellenes politikáját a kormány elnézi, példaként említve a Közlekedési Múzeum Debrecenbe költöztetését.

A közelgő önkormányzati választásokon a főpolgármesteri címért folyó küzdelem ígérkezik az egyik legkeményebb csatának. Az Index sorozatában a jelöltek bemutathatják terveiket a főváros vezetésére, és elmondhatják, miért tartják magukat a legalkalmasabb személynek a posztra. Vitézy Dávid a csütörtöki részben osztotta meg elképzeléseit az olvasókkal.

Vitézy Dávid a 24.hu-nak adott interjúban hangsúlyozta, hogy önmagát egy „várospolitikai értelemben zöld, centrista logikájú embernek tartja, és büszke a BKK élén végzett munkájára. Elárulta, hogy soha nem került szóba, hogy a Fidesz jelöltjeként induljon, és nemet mondott volna, mert nem tudta volna képviselni azt a politikát, „amit a Fidesz az elmúlt két évben képviselt a budapestiekkel szemben”. Orbán Viktorra azért neheztel, mert két alkalommal is sokévnyi befektetett munkája veszett kárba, és „rengeteg jó szakembernek kellett távoznia, amikor a BKK, majd a BFK szétesett”.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra cáfolta a visszalépési híreket, és kijelentette, hogy célja a győzelem. Az ATV értesülése szerint “legkésőbb a Békemenet napjára bizonyosan eldől”, hogy visszalépjen-e Szentkirályi Alexandra Vitézy Dávid javára, de a Fidesz szempontjából nem tűnik racionálisnak Szentkirályi visszaléptetése. Szentkirályi Alexandra kampányának fő üzenete az, hogy Karácsony egyenlő Gyurcsány, aki rossz, ahogy Karácsony is (mindketten nagyon rosszak), mert üldözi az autósokat és alkalmatlan. Orbán Viktor kormányfő a Fidesz elnöke Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt mellett áll, de a kampányban nem Szentkirályi áll a fókuszban, és Orbán Viktor a jelenlétével megtol egy-egy polgármesterjelöltet, de a közvéleményhez sajtósán keresztül eljuttatott üzenetekben szó sincs az önkormányzati választásokról, alapvetően az EP-választásra kampányol.

: ATV Egyenes Beszéd című műsor, Index.hu : 24.hu interjú Vitézy Dáviddal : ATV híradó, Mandiner-interjú Szentkirályi Alexandrával : 24.hu hosszú interjú Vitézy Dáviddal