Komoly vádak Végh Bálint, azaz V. Bálint rapper ellen

Végh Bálint, ismertebb nevén V. Bálint rapper súlyos vádakkal szembesül, melyek rablásra készülést és nagy kárt okozó csalást foglalnak magukban.

A Komáromi Járásbíróságon május végén kezdődik meg a büntetőper, amely során a rappernek kell majd szembenéznie a jogi következményekkel. Végh Bálint neve korábban olyan ismert előadók mellett merült fel, mint L.L. Junior, Dér Heni, G.w.M és Burai Krisztián, azonban most komoly vádak miatt került a hatóságok látókörébe.

A Paraméter információi szerint a Nyitrai Kerületi Ügyészség vádemelési javaslata alapján a nagymegyeri rappert kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett, nagy kárt okozó csalással vádolják. Az egyik esetben 452 ezer eurós csalást hajtott végre, míg egy másik, 300 ezer eurós csalási kísérlet is a vádak között szerepel.

A Blikk korábbi híradása szerint Végh Bálintot 2022 októberében fogták el a rendőrök, mivel állítólag társaival együtt rendőrnek öltözve készültek rablást végrehajtani Pozsonyban. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, akár 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.