Új funkció érkezik a Microsoft Phone Link szolgáltatásába

A Microsoft Phone Link szolgáltatása hamarosan egy hasznos új funkcióval bővül, amely lehetővé teszi az androidos mobilokról szinkronizált képek szövegének kijelölését és másolását.

A Verge információi szerint a funkció már elérhető a Release Preview Insider buildekben, és a Phone Link 1.24051.91.0-s verziójában válik majd elérhetővé mindenki számára.

A Phone Link, más néven Link to Windows, egy régóta működő szolgáltatás, amely lehetővé teszi a mobiltelefonok és a számítógépek közötti szinkronizációt. Ennek köszönhetően a hívások, üzenetek, értesítések és képek könnyedén megjeleníthetők a számítógépen. Bár a szolgáltatás 2023 óta iOS-alapú készülékekkel is kompatibilis, ezeknél csak Bluetooth kapcsolaton keresztül lehetséges az értesítések, üzenetek és hívások szinkronizálása.

Az új funkcióval kapcsolatos első tesztek során több hiba tapasztalható volt, mint amikor Samsung vagy Apple készülékeken hajtották végre a szöveg kijelölését és másolását. Mivel a frissítés még nem publikus, várhatóan további javítások érkeznek majd.

Az Apple eszközök tulajdonosai számára is érkezhetnek újdonságok, ugyanis a Bloomberg riportere, Mark Gurman szerint az iOS 18-cal az amerikai gyártó egy új AI funkciót indíthat az emojikhoz, amely lehetővé teszi, hogy a kívánt smiley-t egyedileg hozzák létre a felhasználók. A szövegek tartalma alapján a telefonok a legmegfelelőbb emojit kínálják majd fel, ami jelentős bővülést jelentene az Apple jelenlegi emoji-katalógusához képest. Az újítások között szerepelhet a Siri továbbfejlesztése is, de az Apple egyelőre nem erősítette meg a híreket. Amennyiben beigazolódnak a pletykák, és tényleg megújítja az emoji-készletét az Apple, a felhasználóknak valószínűleg még akkor is szeptemberig kell várnia, hogy kipróbálhassák, mivel az új iOS rendszer valószínűleg csak akkor válik majd globálisan elérhetővé.

Az Apple kínai okostelefon-értékesítései 52%-os növekedést mutattak az előző év azonos időszakához képest áprilisban, folytatva a márciusi pozitív tendenciát a Huawei és más helyi versenytársak miatt egyre nagyobb piaci verseny ellenére. Az eladások további fellendülése várható májusban is, ugyanis az Apple agresszív árcsökkentési kampányt indított Kínában, akár 2300 jüan (318 dollár) kedvezménnyel bizonyos iPhone-modellekre vonatkozóan. A befektetőket némileg meglepte a fejlemény, 1,8 százalékos emelkedéssel indíthatja a napot az Apple részvénye.